Martin Svědík, trenér Pardubic:

1.: Oba dva mají svoje kvality a oba přišli do nového prostředí. David Lafata góly dávat umí, záleží, jak rychle se sžije s novými spoluhráči ve Spartě, ale myslím, že střílet mu to bude i dál. Milan Baroš přišel do týmu, kde na něj budou hodně spoléhat, ale současně ho budou soupeři i hodně hlídat. Řekl bych, že víc branek by mohl nastřílet spíš Lafata.

2.: Asi to  neklapalo a u týmu nechaly kluky, co tam byli. Budějovice musely mít nějaký signál, že to uvnitř nefunguje. Jirka Lerch i Martin Vozábal fotbalu rozumějí, hráli ho na nejvyšší úrovni a mužstvo znají. Ideální to rozhodně není, ale možná je lepší to udělat teď než po třetím kole. Ale nevidím do toho, víc bych se do toho plést nechtěl, jsou to jenom domněnky.

Ladislav Vízek, bývalý reprezentant:

1.: Tak to je moc hezká otázka. Lafata má kvalitnější mužstvo a budou hrát na něj. Baroš je zase vyšší jakost, je lepší, jenže v horším mužstvu. Kdybych si měl tipnout… Ježíš, to je tak těžký.  Asi bych upřednostnil toho Lafatu kvůli Spartě. Ale není to úplně spravedlivý. Kdyby hrál ve Spartě Baroš, dal bych určitě jeho.

2.: Já s tím docela souhlasím, mně vždycky připadal takovej neslanej, nemastnej, prostě zvláštní. Podle mě špatně komunikoval s hráči, navíc s ním nebyla ani sranda a neměl v pořádku kabinu. Neměl ani nejlepší výsledky, ale to je vůči němu kruté, za to zase tolik nemohl, mužstvo je opravdu slabší. Asi v Budějovicích nechtěli dělat ostudu po druhém kole, tak Soukupa stáhli ještě před ligou.

Pavel Král, sportovní redaktor Deníku:

1.: Startovní pozice budou rozdílné. Baroš zřejmě začne na lavičce, Lafata v základu. Pod trenérem Martinem Pulpitem však ostravský kanonýr rozkvete, brzy bude v patřičné kondici, a s tím přijdou i kýžené branky. U Lafaty půjde o důvěru a rychlý první gól. Hladových vlčáků na jeho post je ve Spartě několik. Kdo se chytne, bude hrát. Pokud začne brzy střílet branky, bude za boha. V opačném případě se pro sparťanský kotel stane psancem a na trávník se vrátí ,,starý dobrý" Leo Kweuke.

2.: Zvláštní tah. Ale jde o České Budějovice. Tam se kolikrát nelze čemu divit. Člověk v tomto klubu neví dne ani hodiny. Nejdřív odvolali Cipra, posléze ukončili smlouvu s Řepkou, teď dali vale Soukupovi. Nejsem si jist, zda tým vedený bývalým asistentem Švantnerem dosáhne na záchranu. Spíše naopak… Pro Hradec jenom dobře.