Hrát se bude opět v Jihočeském, Jihomoravském, Zlínském kraji, na Vysočině a v Praze, nově v Plzeňském, Olomouckém a také Královéhradeckém a Pardubickém kraji.

Ve východních Čechách se turnaje uskuteční v sobotu 4. května v Hradci Králové a za čtrnáct dní, v sobotu 18. května, v Lázních Bohdanči.

E.ON Junior Cup je fotbalový turnaj žáků do 10 let pořádaný energetickou společností E.ON. Letošní ročník je určen pro chlapce narozené 1. 1. 2003 a později. Pro děvčata je věková hranice o jeden rok posunuta na 1. 1. 2002. V roce 2012 se zúčastnilo přes 2500 hráčů a letos chtějí pořadatelé překonat hranici 3000 zúčastněných.

V každém regionálním kole bude mezi sebou bojovat 12 klubů. Do Velkého finále postoupí vítěz turnaje. Pořadatel má právo udělit divokou kartu. Díky tomu mají šanci se na finálový turnaj podívat i další kluby. Hrát se bude systémem 5+1 na dvou mini hřištích najednou.

Mužstva tak spolu v jednom čase odehrají dva zápasy a výsledky se sečtou. Tento systém zvyšuje atraktivitu duelů, protože rozhodnout může každý gól. Poslední dva ročníky vyhrála Sparta Praha.

První regionální kolo hostila Bechyně. Následovat bude série turnajů, která skončí 23. června v Boskovicích. Velké finále se koná 14. a 15. září v Polné na Vysočině. Ve Velkém finále budou nejlepší mužstva Česka hrát nejen navzájem, ale i se zahraničními soupeři. Účast již potvrdily týmy FC Bukurešť a FK Sofia.

Díky spolupráci s firmou Puma se bude hrát o možnost zavádět do utkání fotbalisty české reprezentace a dále o nominaci na mezinárodní halový turnaj v německém Gilchingu. Do Německa pojedou s dětmi i jejich rodiny. V regionálních kolech obdrží každý hráč originální míč Puma. Odměněni budou nejlepší týmy i nejlepší hráč, brankář, střelec a nejmladší hráč. Informace na www.eonrodinnyfotbalek.cz.

E.ON Junior Cup
Termíny žákovského fotbalového turnaje ve východních Čechách:
Sobota 4. května: Hradec Králové
Sobota 18. května: Lázně Bohdaneč

Velké finále: 14. a 15. září: Polná na Vysočině