Generálka je tu. Hradecké fotbalisty dnes čeká poslední herní test před vstupem do jarní části Gambrinus ligy. V Nymburce jim od 14 hodin bude sparingpartnerem divizní Dobrovice.

,,Těžko bychom hledali vhodného prvoligového soupeře. Nabízela se tato varianta, kterou jsme také využili," poznamenal trenér Jiří Plíšek k volbě protivníka ze čtvrté nejvyšší soutěže.

Zápas se s největší pravděpodobností odehraje na umělé trávě, což kouče příliš netěší. ,,Pokud se tak stane, nepůjde o generálku, jakou jsme si představovali, ale nic s tím nenaděláme. Rozdíl ve výkonnosti by měl být samozřejmě patrný. Hlavně, aby se nám nikdo nezranil."

Přesto by si přál, aby tým navázal na úspěšná herní vystoupení ze soustředění v Antalyi. ,,Určité otazníky v sestavě ještě máme. Snad nám je tenhle duel pomůže vyřešit."

O místo v základní jedenáctce může bojovat například Marek Plašil, který už při zápasech v Turecku alternoval na postu levého obránce, kde na podzim stabilně nastupoval Jiří Poděbradský. Ten totiž v pátečním mistrovském duelu v Jihlavě kvůli čtyřem žlutým kartám nastoupit nemůže.

Před zahájením jarní části se Plíšek stále nevzdává naděje, že kádr posílí klasický hrotový útočník. ,,Je to pořád naše priorita. Uvidíme, zda se povede někoho přivést. Tahle záležitost má pro nás velký význam."