S postupovými vyhlídkami vstupují do jarní části I. B třídy skupiny A fotbalisté SK Čechie Hlušice, aktuálně druhý celek. „Rádi bychom se poprali o A třídu s ostatními týmy ze špice tabulky,“ hlásí Richard Vlášek, předseda klubu.  

Mužstvo Čechie, které má na svém kontě po podzimu třicet bodů, mělo první jarní zápas odložený, tudíž ho o víkendu čeká premiéra ve druhé části soutěže. V sobotu hostí na svém hřišti papírově slabší jedenáctou Železnici (16.30).  
V týmu došlo o zimní pauze k několika změnám. Brankář Nechanický odešel hostovat do Nového Bydžova, odkud opačným směrem přišli Baran a gólman Marko.
Posilou bude jistě Tesař z Cidliny. V mužstvu bude rovněž Skokan z Nepolis, což je syn hlušického lodivoda. Z hostování v Kosičkách se vrátil Marian Kohout. Naopak kádr opustili bratři Vízkové, kteří přestoupili do sousedních Kněžic, Tomáš Král odešel hostovat do Kosiček. Jan Tomášek a Martin Novotný starší byli uvolněni do Starého Bydžova.

„V zimě jsme trénovali třikrát týdně na malé umělé trávě v Hlušicích, k čemuž jsme si přidali i různé výběhy na travnatém hřišti č. 2,“ poznamenal Vlášek, jenž byl s průběhem přípravy mírně nespokojen.

„Co se týká účasti na trénincích, tak kvalitní byly pátky, kdy nás chodilo okolo sedmnácti. Horší to bylo v jiných dnech, kdy se účast pohybovala okolo deseti,“ dodal hlušický předseda, podle něhož je docházka odvislá od pracovního vytížení fotbalistů, neboť většina z nich je zaměstnána mimo obec.
„Někteří jsou v kamionové dopravě, jiní zase ve stavebnictví a vracejí se až pozdě večer. Trénovali tedy převážně studenti a podnikatelé,“ řekl Vlášek a dodal: „Mohlo by to být i lepší, avšak jsou i oddíly, u kterých to je horší.“

Dále Vlášek podotkl, že současný hlušický kádr je naplněn osmnácti hráči a pokud bude trénovat i druhý brankář z dorostu, bude v klubu panovat po této stránce úplná spokojenost. Hlušický tým absolvoval v zimě turnaj na umělé trávě v Novém Bydžově, kde si vedl dobře. Z devíti duelů jich osm vyhrál a pouze jednou odešel poražen.