První šanci mají v sobotu v Ostravě (hraje se od 17 hodin), na trávníku čtvrtého celku tabulky.

„Abychom měli reálnou naději na záchranu, potřebujeme ve zbývajících čtyřech kolech dvakrát zvítězit," plánuje hradecký trenér Bohuslav Pilný, jenž vládu nad týmem převzal pár dní po rezignaci Luboše Prokopce.

Pilnému, mistru ligy z roku 2002 s Libercem, se premiéra v roli hlavního trenéra nepovedla. Porážka 2:4 s Duklou Praha byla šestou v řadě!

„Hráči ale nebyli úplně dole. Cítili, že výkon byl lepší než výsledek. Je to pro nás velké povzbuzení před nejbližším zápasem," snaží se Pilný vidět věci pozitivně.

V úvodních deseti kolech trefil Hradec soupeřovu branku jen šestkrát. V následujícím domácím dvojboji skóroval vždy dvakrát. K bodům to ale nevedlo.

Zlepšenou ofenzivu pošlapala tragická defenziva. Hradec inkasoval tři góly od Českých Budějovic, čtyři od Dukly. V uplynulých čtyřech domácích duelech dostali „votroci" neskutečných dvanáct branek, průměrně tři na zápas.

Pilný zkusil do obrany vrátit kapitána Adriana Rolka, který hrál naposledy v 7. kole na Spartě.  Ani to nepomohlo.

Zkušený stoper chyboval, měl prsty v klíčových brankách na 2:3 a 2:4. „Nebyla to jen věc Adriana. Třeba před třetím gólem došlo k řetězci chyb. Ukázali jsme si je na videu a na jejich odstranění pracovali  tréninku," říká Pilný.

Ostrava v minulém kole prohrála 1:3 v Příbrami, v týdnu vypadla z Poháru FAČR po penaltovém nezdaru se Slováckem. Tým expardubického kouče Martina Svědíka vstřelil dosud jen o jednu branku víc než Hradec.