Není bez zajímavosti, že oba celky na sebe narazily již na začátku přípravného období. Zápas skončil nerozhodně 1:1. ,,Teď to bude jiné. Soupeř postupně doplňoval kádr, protože má velké ambice uspět v divizi. Prakticky na každém postu má vyšší kvalitu. My každopádně budeme chtít odehrát co nejlepší zápas," prohlásil kouč hradeckého celku Jiří Hofman. Olympia v letní pauze absolvovala kvalitní herní testy vesměs s divizními týmy. Hofman byl přístupem hráčů mile potěšen. ,,Trénovali jsme čtyřikrát týdně, účast byla stoprocentní. Kluci odvedli velmi dobrou práci," pochvaloval si.

Nováčky v osmnáctičlenném kádru jsou útočníci Korba s Karanským. ,,Příchod druhého z nich dotahujeme. Věřím, že už v sobotu bude i Karanský k dispozici," řekl Hofman. Klub opustil pouze odchovanec Adam Vlkanova, který zamířil do druholigového Střížkova. ,,Tak by to mělo být. Pokud je o někoho zájem z vyšší soutěže, nemá cenu mu bránit. Je to pro klub dobrá vizitka," doplnil.

Program:
Východočeský Superpohár v Červené Vodě – sobota 3. srpna: 17.00: Sokol Živanice - FC Olympia Hradec Králové.

Předzápas: 15.00 dorost U19: SK Vysoké Mýto – FK Náchod.

Živanice přistupují k sobotnímu duelu zodpovědně. ,,Půjde o prestižní utkání. Po trofeji touží obě mužstva, o tom není pochyb. Pro nás to navíc bude užitečná generálka na blížící se mistrovskou sezonu," pronesl sekretář Richard Polák.

V týdnu Živanice porazily účastníka ČFL z Čáslavi 2:1 (Krejčík, Klátil). ,,Je to cenný výsledek. Kádr si po letních přesunech postupně sedá, naše hra začíná mít hlavu a patu," libuje si.

Vysoké mínění má Polák rovněž o Olympii. ,,Mají dobře organizovaný a mladý tým. V krajském přeboru budou hrát o postup. O tom jsem přesvědčen." A kdyby přišly na řadu pokutové kopy? ,,Samozřejmě jsme penaltám věnovali pozornost, stát se může cokoliv, ale rádi bychom rozhodli v normální hrací době," přeje si Richard Polák.

Na marodce je pouze Rydval, z rodinných důvodů bude scházet Ferčák.