„Jsem rád, že jsme postoupili, ale na druhou stranu se musím našim fanouškům omluvit za výkon, který jsme tady předvedli," prohlásil kouč Luboš Prokopec.

Mladý lodivod vyslal do utkání silně kombinovanou sestavu. Příležitost dostali hráči, kteří v sezoně vysedávali na lavičce.

Výsledek? Herní bída! Třetiligový soupeř, který o víkendu schytal pět branek od Domažlic, přitlačil Hradecké do kouta. Nechybělo moc a postoupil by. „Z naší strany to nebyl výkon hodný mužstva hrajícího Synot ligu. Sice jsme hráli v kombinované sestavě, ale čekal bych úplně jiné individuální výkony. Každý hráč si musí sáhnout do svědomí, včetně nás trenérů. Mysleli jsme si, že ten zápas zvládneme líp," hromoval Prokopec.

Největší šok? V zápase byly dlouhé pasáže, ve kterých byli domácí lepší. Silnější na balonu, kvalitnější v kombinaci a nebezpečnější v zakončení.

„Ano, v určitých fázích byl soupeř, který hraje o dvě soutěže níž, lepším týmem. Domácím musím pogratulovat k výkonu, protože měli v prvním poločase více šancí než my. Penalty už byly loterií a my jsme nebyli lepší, ale šťastnější," uvedl Luboš Prokopec.

Hradeckým soupeřem ve 4. kole Poháru České pošty bude vítěz utkání mezi Táborskem a Plzní. Utkání se hraje ve středu 24. září.

Janoušek jako host do Varnsdorfu

Jíří Janoušek.Herní nevytíženost  v posledních ligových utkání donutila středního defenzivního záložníka FC Hradec Králové Jiřího Janouška změnit prostředí. Do konce podzimní části bude hostovat v druholigovém Varnsdorfu. „Jirka neměl v poslední době takové zápasové vytížení, jaké jsme si představovali, a proto jsme se rozhodli uvolnit ho k hostování do druholigového Varnsdorfu. Myslíme si, že způsob hry varnsdorfského mužstva bude Jirkovi vyhovovat a toto hostování pomůže oběma stranám," uvedl pro klubový web hradecký trenér Luboš Prokopec.

Jiří Janoušek je hradeckým odchovancem, v prvoligové soutěži odehrál třiačtyřicet utkání.

Soutěž o deset lístků na Jihlavu
Deník vyhlásil tradiční soutěž o deset vstupenek, tentokrát na sobotní zápas „votroků" s Jihlavou (hraje se od 17 hodin). Stačí zodpovědět anketní otázku a správnou odpověď zaslat na e-mailovou adresu: radek.sprynar@denik.cz.

Anketní otázka: Kádr Jihlavy posílil v létě 2013 hráč Hradce Králové? O koho se jedná?
a) Asim Zec          b) Emir Halilovič          c) Haris Harba

Svoje odpovědi posílejte do čtvrteční 12. hodiny. Seznam výherců najdete v pátečním vydání Deníku nebo na internetové stránce www.hradecky.denik.cz.