Juniorská liga: FC Hradec Králové – Plzeň 1:3 (1:0). Branky: 29. Bláha – 57. z pen. Končal, 64. Štípek, 80. Lukeš. Rozhodčí: Severýn. ŽK: 2:0. Diváci: 160. Hradec: Jehlička – Bodlák, Krčál, Zezula, Kratochvíl (82. F. Langr) – Bláha, Vobejda, Kopřiva (60. L. Kraják), Soukup, Jukl (80. Dočekal) – Hofman. Plzeň: Šiman – Lukeš, Liptovský, Piroch, Lešek – Štípek (82. Pernglau), Hrdlička, Damabyl, Končal – Hvězda (88. Hradecký), Veselinovič.

Plzeň začala aktivně a během první čtvrthodiny předváděla technický, nátlakový fotbal. Slibnou šanci měl v úvodu Hvězda, ale jeho pokus Jehlička bravurně zlikvidoval. Domácí se nechtěli nechat zahanbit. Ve 14. min. se po pravé straně rozběhl Hofman, nacentroval před branku, kam si naběhl Jukl a jeho prudká hlavička lízla tyč plzeňské svatyně.

Gólová radost a fotbalová paráda Bláhy přišla po půlhodině hry, kdy po své straně pláchl plzeňské obraně, u brankové čáry si poradil s jedním ze stoperů a vsítil „angličana", když se míč na své cestě do sítě nejdříve odrazil od jedné a následně i od druhé tyče – 1:0.

Příležitost vyrovnat měl ve 42. min. Hrdlička, který si převzal míč na hranici ofsajdu, postupoval sám na Jehličku, ale ten mu včasným vyběhnutím šanci zlikvidoval. Do přestávky „votroci" odcházeli s jednobrankovým náskokem.

Vzruch přinesl úvod druhého poločasu. Nejdříve spletitou situaci ve vlastním vápně řešil Jehlička, když chtěl obehrát dotírajícího Hrdličku, ten ale jeho počínání přečetl a balón mu sebral. Nakonec domácí brankář skokem pod nohy šanci hostí zažehnal. Prakticky vzápětí měl velkou příležitost na druhé straně Jukl, ale obrana Plzně jeho pokus zblokovala na roh. Z následující standardní situace hlavičkoval Krčál jen do náruče Šimana.

Bohužel další příležitost Plzni nabídl chybnou rozehrávku Jehlička, jenž následnou situaci vyřešil za cenu faulu a penaltu Končal s přehledem proměnil – 1:1. Vrátit vedení na stranu domácích mohl v 60. min. Hofman, jenž byl na konci rychlého protiútoku, ale mířil mimo. V 64. minutě Hrdlička trefil hlavou břevno a odražený míč uklidil do hradecké sítě Štípek – 1:2.

Příležitost vyrovnat měl v následující desetiminutovce opět dvakrát Hofman. Tomu do stoprocentní šance přihrávku Bláhy chytře pustil Jukl. Hradecký útočník však poslal míč nad brankáře a ten ho stačil vyškrábnout na roh. Chvíli poté po přihrávce Jukla trefil Hofman jen nohy padajícího Šimana. Plzeň svoje vedení zvýšila deset minut před koncem. Na propadlý míč si naběhl kapitán Lukeš a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:3.

Jaroslav Veselý, trenér Hradce: „V první půli byl soupeř lepší na míči, my jsme se nemohli dostat do potřebného tempa. Kazili jsme jednoduché situace a vytvářeli i množství nevynucených chyb, které nás dostávaly pod tlak. Paradoxně jsme však šli do vedení fantastickou brankou Bláhy. Poté se hrálo vcelku vyrovnané utkání, měli jsme několik nebezpečných příležitostí. Druhý poločas jsme začali dobře a mohli jsme skóre navýšit. Srazila nás však hloupá chyba v rozehrávce. Od proměněné penalty nás již Viktorka přehrávala. Myslím, že vyhrála zaslouženě. Přesto bylo v našich silách utkání zvládnout."