„V zimě jsem přišel do Bohdanče z hradecké Olympie a hned ve druhém jarním kole jsme hráli v Hradci. Měl jsem velká očekávání a oni nás smetli 3:0. A nebylo o čem mluvit, byli dobře nachystaní. My jsme se naopak začali pomalu blížit sestupu," vzpomíná Kulič.

Tenkrát mu bylo dvaadvacet a týden před tím si odbyl svoji prvoligovou premiéru proti Brnu (0:1).

Atlantik tehdy v sezoně 1997/98 opravdu po jednoletém působení nejvyšší soutěž opustil. Hradec Králové se zachránil, skončil dvanáctý pouhé tři body od sestupu. Pád potkal České Budějovice.

Na trávníku se ve zmíněném duelu sešla opravdu zajímavá partička. Hradecký dres oblékl například současný generální ředitel klubu Richard Jukl, dále Bohuslav Pilný (nyní asistent trenéra Prokopce) a mezi tyčemi stál Karel Podhajský (trenér brankářů). Na lavičkách seděli Jaroslav Hřebík a Petr Pálka.

„Vybavuju si, že když dal Jarda Dvořák třetí gól, tak Bogas Pilný přiběhl k naší lavičce a něco řval na trenéra Pálku. Asi měli spolu nějaké nevyřízené účty," říká se smíchem Kulič. „Na hřišti jsem se musel smát, jak mu to Bogas od plic vpálil." Pálka totiž krátce předtím působil v Hradci .

Ještě jeden aktér únorového duelu stojí za pozornost. Asistentem hlavního rozhodčího Kruly byl Roman Berbr. Dnes místopředseda Fotbalové asociace ČR, kterému je přisuzována silná moc v zákulisí.

„Teď  na to koukám. To je pro mě překvapení, že tam byl. Ale v té době ho nikdo nevnímal tak jako dnes," poukazuje.

Sám Kulič také tehdy nečekal, že se z Lázní Bohdaneč odrazí do světa velkého fotbalu.

„V té době jsem se v kariéře zvedal. Měl jsem za sebou to svoje období. Přes hradeckou Slavii, Malšovice a Olympii jsem přišel do Bohdanče, odkud jsem se odrazil dál," ohlíží se Marek Kulič, jenž si poté zahrál mimo jiné v Příbrami, ve Spartě, v Mladé Boleslavi. A také v reprezentaci, kde pod koučem Brücknerem nastoupil k dvanácti duelům a dal tři branky.

Pozítří v sedmatřiceti letech „Kulda" vyběhne k dalšímu regionálnímu derby. Tentokrát bude stát na straně svého rodného Hradce Králové.

Sezona 1997/98: 17. kolo – 28. února 1998:
FC Hradec Králové – AFK Atlantic Lázně Bohdaneč 3:0 (1:0). Branky: 12. Kalousek, 46. Pokorný, 90. Jar. Dvořák. Rozhodčí: Krula – Berbr, Zlámal. ŽK: Koubek, Michalička, Pilný – Kulič, Schindler, Kaufman, Nohavica. Diváků: 3556. Hradec: Podhajský – Pilný, Záleský, Michalička, Pokorný – Zoubek, Gibala, Jukl, Kalousek (70. Jar. Dvořák) – P. Černý, Koubek. L. Bohdaneč: Klíma – Pavelka, Schindler, Nohavica, Ringel – Plocek (46. Kaufman), Ješeta, Janeček (68. Valta), Vizinger – Kulič, Trval (46. Tejml).