Elektrizující atmosféra na Bazalech, Milan Baroš upaluje na bránu „votroků" a chladnokrevně pálí do sítě. V Hradci takový scénář z logiky věci odmítají. Chtějí Baník obrat o body a zároveň chytit do pasti největší hvězdu Gambrinus ligy. Povede se to? Dnes odpoledne se to dozvíte.

Všude, kam se v Ostravě podíváš, je Milan Baroš.

Z webových stránek na vás okamžitě vykoukne portrét hvězdy  s mottem: Každý z nás musíme udělat všechno pro záchranu Baníku a Bazalů. Všichni, kdo ho máme v srdci, přijďme podpořit Baníček proti Hradci. A tři vykřičníky symbolizující logo „černého" města.

Baroš způsobil v Ostravě haló, vrátil lidi do hlediště. Fanoušci díky němu začali zase dýchat pro milovaný tým. S útočnou hvězdou v sestavě přestali mít starosti se záchranou.

„Zájem o ostravský fotbal ohromně zvedl," potvrdil v rozhovoru pro Deník Jan Hable, momentálně Barošův spoluhráč.

Nejlepší snajpr Eura 2004 se postupně dostává do formy. V prvním jarním kole ještě začal na lavičce a během 23 minut nedokázal změnit bezbrankovou remízu s Českými Budějovicemi. O týden později už na trávníku Plzně stál  v první linii. Byl aktivní, trefil tyč, ale gól nedal. Kvalitním výkonem však pomohl Baníku k důležité plichtě 1:1.

A dnes má Baroš explodovat naplno. Odnést to má Hradec Králové. K zápasu s Východočechy se upíná celý „razovitý" region.

„Je zapotřebí co nejrychleji pokořit hranici dvaceti získaných bodů. Pak už budeme vidět tu vysněnou třicítku, která znamená záchranu," nechal se slyšet Martin Pulpit.

Baníku k tomu chybí jediný bod, Hradci dokonce tři. Dnes půjde o hodně. O strašně moc. Kdo vyhraje, může starosti o záchranu hodit na chvilinku stranou.

„Votroci" mají co napravovat. Na rozdíl od Baníku nezačali jaro dobře. Bezgólová remíza v těžkých podmínkách v Jihlavě se brala v pohodě, horší to bylo minulou neděli. Porážka s Olomoucí 0:2 v plánu nebyla.

„Na Baníku  si budeme chtít vynahradit prohrané utkání s Olomoucí.  Vzhledem k vývoji tabulky nás čeká velmi důležité utkání," ubezpečil hradecký trenér Jiří Plíšek.

Na Ostravu a Baroše chystá mužstvo celý týden. Vymyslet past na oslavovaného útočníka je základ. „Zřejmě bude plný stadion. Baroš táhne. Ale já doufám, že jim radost pokazíme a nějaký bod si odvezeme," říká Plíšek.