Penzum poctivé práce se od něho očekává i v nedělním důležitém utkání s Varnsdorfem. A možná taky něco navíc. ,,Rád bych už konečně dal taky gól. Ten mi chybí hodně dlouho. Právě ve Varnsdorfu jsem k němu měl už blízko, jenže před brankovou čárou míč tečoval Tomáš  Kučera a napsali ho jemu. Takže mám v gólové kolonce pořád nulu," směje se při vzpomínce pětadvacetiletý záložník.

Váš příští soupeř přijede určitě sebevědomě naladěn vysokým vítězstvím nad Sokolovem. Čím ho srazit na kolena?
Určitě by nám pomohl rychlý gól. Pak bychom mohli chodit do otevřenější obrany, soupeř by už neměl na co čekat. Nám navíc brejkové situace vyhovují, dostáváme se po nich do řady šancí.

Přiznejte. Jde z Varnsdorfu po předešlém výsledku malinko strach?
Nebojíme se nikoho. Na druhou stranu je potřeba říct, že jsme docela koukali. Sokolov nemá špatné mužstvo a oni jim nasázeli pět gólů. Kvalitu rozhodně mají. Pro diváka by to v neděli mohl být pěkný zápas.

Určitě si vybavíte podzimní vzájemný duel. Zvítězili jste 3:0, ale za první čtvrthodinu trenér Prokopec tým hodně kritizoval. Vlažný vstup by se tentokrát nemusel vyplatit…
Víme o tom. Na podzim nás zpočátku hodně dusili. To nesmíme dopustit.

V případě vítězství byste konkurentům v boji o postup mohli výrazně odskočit. Čtvrté Ústí nad Labem hraje s pátými Českými Budějovicemi. Body tedy každopádně někdo ztratí. Nosíte i tohle v hlavě?
Výsledek nás samozřejmě zajímá, ale více nás zajímají zápasy, které můžeme ovlivnit sami. Potřebujeme vyhrát, to je momentálně nejdůležitější.

Když se Hradec vracel do první ligy pod trenérem Kotalem v sezoně 2010 bylo vám jednadvacet let. Vzpomenete si někdy na tehdejší postupovou jízdu?
No vybavuje se to občas právě teď, kdy jsme na tom podobně.

Lze se něčím inspirovat?
Že nic nepřijde samo. Pořád musíme mít na mysli, že do Hradce liga patří a podle toho k zápasům přistupovat.