Také druhý okresní zástupce v ČFL absolvoval podzim podle představ.

Fotbalisté Převýšova chtěli okupovat střed tabulky a vyhnout se záchranářským pracím, což se zatím daří. Po polovině soutěže jim patří osmá příčka.

„Jsme spokojeni. Ale je potřeba si uvědomit, že tabulka je obrovsky vyrovnaná. Jaro musíme odehrát stejně dobře, ne-li ještě lépe, chceme-li udržet stávající pozici," má jasno Tomáš Hrabík, trenér převýšovského týmu.

Tomáš Hrabík.Zdroj: archiv DeníkuPřed sezonou jste si přáli figurovat v klidném středu tabulky, je tedy postavení po podzimu podle vašich představ?
Ano, můžeme říct, že s pořadím jsme spokojeni. Ale je potřeba si uvědomit, že tabulka je obrovsky vyrovnaná. Jaro musíme odehrát stejně dobře, ne-li ještě lépe, chceme-li udržet stávající pozici.

Od začátku soutěže se váš tým pohyboval na samotné špici tabulky. Nebyli jste z toho až trochu překvapeni?
První část zápasů nám vyšla super. Nebýt proher na penalty, tak můžeme říct, že jsme prohráli až v 10. kole v Tachově. Možná nás i samotné překvapilo, jak se nám dařilo.

Myslíte, že kdyby ve druhé polovině podzimu nezasáhla mužstvo marodka, okupovali byste i nadále příčky v popředí?
Těžko říct. Zranění ale ke sportu patří. Určitě pro nás bylo složité situaci zvládnout.

Od této sezony již nejste faremním týmem a hrajete pouze se svými hráči. Má to pozitivní vliv do kabiny?
Co se týče vlivu na kabinu, tak je to určitě lepší. Hráči vědí, že když budou podávat kvalitní výkony, tak budou hrát. Perou se o místo v sestavě mezi sebou a nemusí čekat, kdo přijde z Hradce Králové.

Během podzimu jste šestkrát absolvovali penaltový rozstřel, z toho pětkrát neúspěšně. Čím to, že se vám v něm nedařilo? Je to jen o štěstí?
Bohužel, v tomto ročníku se nám penalty nedařily. Oproti tomu v celé minulé sezoně jsme je prohráli jen dvakrát. Je to škoda. Body, které jsme mohli mít, nemáme. Nemyslím si, že je to jen o štěstí, ale i o momentálním stavu hráčů.

Kterých podzimních výsledků si nejvíce ceníte a které ztráty vás naopak mrzí?
Ceníme si venkovních výher s Olympií Hradec a Litoměřickem, dále pak domácích výher s Benátkami a Hořovickem, kdy se nám podařilo o vítězství rozhodnout až v samotném závěru. Mrzí nás zápasy v Zápech, kde jsme prohráli nejvyšším rozdílem, v Tachově, kde jsme totálně prospali první půli, a pak také poslední domácí duel se Štěchovicemi.

Jaká je podle vás úroveň letošního ročníku ČFL v porovnání s těmi předešlými?
Neviděl bych v tom rozdíl oproti minulým ročníkům. Soutěž je plná kvalitních týmů, z nichž je každý schopen porazit každého. Každý zápas musíte odehrát na sto procent, jinak nemáte šanci uspět.

V létě Převýšov posílilo několik nových fotbalistů, byl jste s jejich výkony spokojen?
Co se týká posil, tak nemohu nikomu nic vytknout. Kluci rychle zapadli do kolektivu a brzy pochopili, jak to u nás chodí. A hlavně v zápasech předváděli to, co se od nich očekávalo.

Plánujete i v zimní přestávce nějaké hráčské změny, doplnění či rozšíření kádru?
Vzhledem k tomu, že máme dlouhodobě zraněné hráče, budeme muset kádr nějak doplnit.

Jak se budete připravovat na jarní část třetí ligy? Kde proběhne zimní příprava a na co budete klást největší důraz?
Příprava proběhne jako každý rok. Část bude v chlumeckém parku, část v posilovně a část v Kobylicích na nové umělé trávě. Samozřejmě odehrajeme i několik přípravných utkání. V přípravě se chceme zaměřit na individuální herní výkon, což nás v některých zápasech limitovalo.