Je to jeho táta, přesto byl proti, aby se posunul z dorostu do prvního hradeckého týmu.

Richard Jukl, šéf klubu, není příliš nadšený z toho, že jeho mladší syn Robert dostane šanci v letní přípravě druholigového mužstva. Ta začíná v pátek dvěma tréninky. „Znám lidi, vždycky to měl těžší. Je to Jukl," pronesl táta Richard.

Trenér Karel Havlíček přesto dá mladíkovi šanci. „Tatínek asi kvůli fanouškům nechce," připomněl kouč na averzi části příznivců vůči Juklovi staršímu. „Jenže ten kluk si to prostě zaslouží," rozsekl.

Robert se může stát Juklem třetím v hradeckém dresu. Vedle otce totiž kopal za první tým i Richard mladší, Robertův brácha.

Havlíček v případě nejmladšího Jukla nesahá do neznámého prostředí. Dlouho ho trénoval, naposledy na jaře, než se posunul od dorosteneckého celku do devatenácti let k áčku. „Piplám si ho čtyři roky," upozornil. „Je to včelička, strašně poctivej kluk," pochválil záložníka.

II. liga začíná 29. - 30. července. Derby Hradec Králové - Pardubice se hraje ve 3. kole.

Právě přístup a defenzivní kvalita otevřely Juklovy dveře do druholigové kabiny. „Společně s Fandou Čechem byl nosným hráčem defenzivy," popsal Havlíček. Stoper František Čech dostal velkou šanci už na konci prvoligové sezony, kdy velmi slušně odehrál tři zápasy. Sestupu společně se spoluhráči nezabránil, ale ukázal enormní potenciál.

Teď je řada na Juklovi. „U Roberta vidím posun. Ukazuje se, že jeden trenér klidně může vést mužstvo čtyři roky," řekl Jukl senior. Narážel tak na fakt, že vedle Čecha a jeho syna dostane příležitost také krajní obránce slavného jména – Dominik Hašek.

„Jukl i Hašek obrovsky zesílili," glosoval Havlíček.

Přesto to bude pro mladíky velký skok, mužský fotbal je vyšší level. „Pro mě je podstatné, aby dodělal gymnázium, bude maturovat. Kluci si to jdou osahat," prohlásil šéf Jukl.

Richard Jukl, generální ředitel FC Hradec Králové.
„Stáhnu se," plánuje Jukl. Sport už nebude řešit

Za Olympii dal 18 gólů. Odejde?

Hradec Králové - Jméno Jukl letos zazářilo i ve třetí lize. Richard mladší, za tři dny čtyřiadvacetiletý Robertův bratr, dal za postupující Olympii 18 branek. „A to skoro třetinu soutěže neodehrál," upozornil táta Richard na synovo zranění kolena.

Střelci jsou žádaní. „Evidujeme nabídku ze slovenské ligy, ale spíš zůstane v Olympii," řekl Jukl senior. Před přípravou na druhou ligu však Richard mladší musí nejprve vyléčit zranění kotníku.