Špice tabulky se nemění, trojice vlčáků, která se žene za postupem do první ligy, svorně zvítězila. Hradec zlomil sedmiměsíční venkovní prokletí a z Mostu dokázal přivézt důležitý triumf 1:0.

Bylo to na mrtvici. Doslova.

Bezbrankový stav se ne a ne změnit. Až v 82. minutě centruje do vápna Halilovič a neposedný balon narazí ve vápně do ruky mazáka Johany. Rozhodčí Bílek je nekompromisní. Penalta!

Logicky na sebe bere zodpovědnost král střelců FNL David Vaněček. Na bílý puntík uvnitř šestnáctky si staví míč a… napálí břevno.

Několik hradeckých hráčů se chytí za hlavu, ani Vaněček nevěří, co se právě přihodilo. Vždyť vytoužený gól byl tak blízko.

„Ihned se mi promítl náš podzimní zápas na Střížkově, kdy jsme také měli pár minut před koncem penaltu, neproměnili ji a nakonec prohráli," pravil trenér Luboš Prokopec.

Na černočerný scénář ale nedošlo. Do konce zbývá osm minut a za chvíli na scénu vstupuje jiný hrdina.

V 87. minutě vyšle do vápna další centrovaný míč Halilovič, na něj si naskočí střídající žolík Pavel Dvořák a hlavou střílí jednu z nejdůležitějších branek své kariéry!

„Bohouš Pilný (asistent) mě na střídačce říkal, ať jsem v klidu, že to Pavel rozhodne. Jsem rád, že tříbodový gól dal zrovna on. Třeba se na konci sezony ukáže, že právě tahle trefa byla postupová," věří kouč „votroků.

Nejen jemu pak ještě zatrne při při možnosti Surynka, který z pár metrů střílí, ale Koubek předvede zákrok zápasu.

Za moment se naposledy ozve píšťalka. Je konec. A z hradeckých borců padají balvany úlevy.

„Bylo to hektické. Věděli, jsme, že naši přímí konkurenti vyhráli a že my v podstatě musíme vyhrát také. Strašně si cením toho, že jsme to zvládli. Mužstvo ukázalo obrovský charakter a vnitřní vůli po vítězství," pochvaloval si Luboš Prokopec. „K šestnácti venkovním bodům jsme přidali další tři. Máme dvanáct plusových bodů a nahradili jsme domácí ztrátu se Žižkovem," dodal hradecký kouč.

FK Baník Most 1909 - FC Hradec Králové 0:1

Fakta – branka: 87. Dvořák. Rozhodčí: Bílek – Vlasjuk, Ratajová. ŽK: Johana, Šlapák, Tomeček, Jan Procházka, Rosendo – D. Vaněček. ČK: 85. Johana. Diváci: 1210. Poločas: 0:0.
FK Baník Most 1909: Belaň – Nguyen (12. Sudek), Johana, Olejník (69. Rosendo), Jan Procházka – Šlapák, Ba (58. Charuza), Surynek, Tomeček – Redžič, Jiří Procházka. 
Trenér: Raszyk.
FC Hradec Králové: Koubek – Holeš, Plašil, Rolko, Čermák – Shejbal (81. Hovorka), Janoušek, Halilovič, Zelený (57. Malinský) – Kulič (65. Dvořák), D. Vaněček. Trenér: Prokopec.

Hvězda zápasu

PAVEL DVOŘÁK, útočník Hradce Králové. V tréninku maká, dře, ale prostoru moc nedostává. Tříbodovou hlavičkou v samém konci zápasu si ale o něj hlasitě řekl.

Moment zápasu

SELHÁNÍ KANONÝRA. V 82. minutě dostává Hradec šanci rozhodnout zápas. K penaltě se staví David Vaněček, jenže napálí jen břevno. Vysvobození přinese až gól Dvořáka.