Letohrad – Trutnov 3:1

František Dvořák, trenér FK OEZ Letohrad: „Jako utkání dvou rozdílných poločasů by se dal ohodnotit tento zápas. V prvním poločase jsme měli výraznou převahu, ale tu jsme zužitkovali pouze dvěma brankami. Jak ošidný je poločasový výsledek dva nula jsme se přesvědčili na vlastní kůži. Hosté do druhého poločasu nastoupili s daleko větším elánem, na naše kopačky se naopak dostavila nervozita a po snížení bylo na světě drama. Naštěstí jsme v 83. minutě přidali pojistku a utkání již dohráli do vítězného konce."

Miloš Dvořák, trenér MFK Trutnov: „První poločas byl z naší strany hodně špatný. Nehráli jsme, jak bychom měli, nebylo tam ani patřičné nasazení. Po přestávce jsme sice hráli velmi dobře a po zásluze snížili, ale hráli jsme vabank a soupeř po krásném gólu zaslouženě vyhrál."

Svitavy – Pardubice B 1:3

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: „Je těžké hodnotit rozhodující zápas sezony, pokud se v domácím prostředí prohraje se soupeřem, který je přímým konkurentem v boji o záchranu. Bohužel je nutno přiznat, že nás Pardubice přehrály ve všech řadách, a to ještě musím vyzdvihnout výkon brankáře Lampárka, který nás zachránil od výraznější prohry. Na druhou stranu, stále je ještě ve hře šest bodů, jejichž zisk dává naději na záchranu. Tak co kdyby… Je potřeba dohrát soutěž se ctí a pokusit se o zdánlivě nemožné."

Kamil Řezníček, trenér FK Pardubice B: „Klíčové utkání ve Svitavách jsme zvládli výborně jak po herní stránce, tak rovněž výsledkově. Hráči si jeho důležitost uvědomili a přistoupili k němu se vší vážností. Od úvodu jsme měli herně navrch, škoda jen, že jsme se opět trochu trápili v koncovce, čímž jsme soupeři umožnili držet příznivý výsledek. Trpělivou hrou jsme si však připravovali další šance a protivníku jsme poté odskočili o dvě branky a utkání jsme dovedli k zaslouženému vítězství. Domácí nehráli vůbec špatně, hrozili zejména z kvalitně zahrávaných standardních situací, ale ty jsme díky kvalitní defenzivní činnosti ubránili. Za předvedený výkon musím kluky pochválit."

Vysoké Mýto – Kutná Hora 2:0

Roman Oliva, trenér SK Vysoké Mýto: „V prvním poločase se hrálo vyrovnané utkání. Soupeř jednou neuhlídal rohový kop, kdy jsme se dostali do vedení. Po přestávce jsme přidali, několik šancí nám vychytal gólman Šimon, který podal výborný výkon. Rozhodli jsme v závěru utkání, kdy jsme si pojistili vítězství druhým gólem."

Náchod – Dobrovice 1:0

Radovan Hromádko, trenér FK Náchod: „Kluci tam nechali všechno. Bylo na nich vidět, že se proti velmi kvalitnímu soupeři totálně vyšťavili. Je pravda, že někdy při nás stálo štěstí, ale tou obětavostí jsme si vyhrát zasloužili. V prvním poločase jsme navíc mohli dát víc branek, ale i za 1:0 jsme rádi a můžeme se na další zápasy připravovat ne v klidu, ale uvolněněji."

Turnov – Nová Paka 3:3

Petr Ježek, sekretář 1. FK Nová Paka: „Již před utkáním byl náš tým jistým divizním vítězem a postupujícím do ČFL. Tento fakt dal zápasu diametrálně rozdílný náboj. Hrálo se tak oboustranně bez emocí a ostrých zákroků, avšak nechybělo fotbalové koření v podobě šesti branek. Zbývající dvě mistrovská utkání mohou našemu celku posloužit jako příprava na třetí ligu."

Ústí nad Orlicí – Rapid Liberec 8:0

Vladimír Chudý, trenér Jiskra Ústí nad Orlicí: „Až na malé zaváhání v úvodu, kdy nás podržel výborným zákrokem Mareček, jsme měli utkání pevně v rukách, soupeře jsme k ničemu nepustili a o výsledku bylo rozhodnuto už v první půli. Poté už to bylo pouze otázkou času, kolik se nám podaří nastřílet branek. Myslím, že soupeř k nám přijel odevzdaný a neměl parametry divizního týmu."

Jablonec nad Jizerou – Dvůr Králové 3:1

Miroslav Chalupa, trenér TJ Dvůr Králové: „Od začátku se hrál útočný a pro diváky zajímavý fotbal s mnoha šancemi na obou stranách. V první půli byli v koncovce domácí o něco přesnější, tak odcházeli do kabin s jednobrankovým vedením. Ve druhé části aktivita domácích, kteří nastoupili s několika hráči prvoligového Jablonce nad Nisou, výrazně polevila. V sedmé minutě přišel jeden z rozhodujících okamžiků, kdy hlavní rozhodčí neodpískal jednoznačný pokutový kop, poté co domácí obránce zahrál v pokutovém území rukou. Konečnou podobu výsledku dali domácí deset minut před koncem, kdy z rychlého protiútoku zvýšili na 3:1. My jsme se i nadále snažili nepolevit v naší aktivitě, ale výsledkem byla pouze střela Markse, která orazítkovala břevno domácí branky."

Železný Brod – Živanice 2:4

Josef Košátko, trenér TJ Sokol Živanice: „Já tyhle zápasy nemám rád. Jediné očekávání od nich je to, že musíte. A když je někde slovo musíte, tak je to vždycky blbý.  Takovéto zápasy jsou hlavně o hlavách. V minulém utkání proti Vysokému Mýtu byl celý mančaft perfektně disciplinovaný, což teď neplatilo. Našli se totiž jedinci, kteří k tomu přistoupili laxně, což se promítlo v nedůslednosti. Takže i když jsme vedli 2:0, nechali jsme si vyrovnat. Nebýt naší okamžité odpovědi, tak jsme si mohli zažít ještě nervák. Když to shrnu, naše vítězství se nerodilo lehce. Mělo by to být pro náš tým poučením."

Divize C

Hvězdy kola

1. Petr Falta (Ústí n. O.): Ústecký středopolař prožil hodně povedené utkání. Nasázel odevzdanému soupeři hattrick. Trefil se hlavou, ve druhém případě uklízel míč do prázdné a předvedl i technickou střelu z šestnáctky.

2. Martin Hundák (FK Pardubice B): Blonďatý štírek, který v této sezoně už nachytal na švestkách několik druholigových gólmanů, přispěl dvěma góly k „šestibodové" výhře pardubické rezervy ve Svitavách.

3. Michal Blažej (Nová Paka): Přestože duel začal netradičně na postu levého obránce, dočkal se dvou tref do černého. Nejprve se trefil z voleje po centru Jandy, poté skóroval z trestného kopu.

Vítěz

Fotbalisté Náchoda: Bojovnost a sebeobětování se. To byly hlavní důvody náchodského vítězství nad druhou Dobrovicí, které hlavně ve druhé půli neuvěřitelně mačkaly. Domácí ale nepolevili a jsou krok od záchrany.

Poražený

Fotbalisté Svitav: Krajský přebor volá svitavské fotbalisty a je to pouze vyústění celého pokaženého jara. Reálné šance na záchranu divize jsou po nezdaru s Pardubicemi pryč a zázraky, ty se ve fotbale zase tak často nedějí.

Střelci

II. liga a ČFL: 1. R. Holub (Chrudim, ČFL) 23 branek; 2. Vaněček (Hradec Králové, II. liga) 17; 3. – 4. Vácha (Chrudim, ČFL), Sedláček (Převýšov, ČFL) oba 10.

DIVIZE C: 1. I. Svoboda (Vysoké Mýto/Svitavy) 18 branek; 2. Belej (Svitavy) 17; 3.  Klátil (Pardubice B/Živanice) 16; 4. – 5. Černík (Dvůr Kr.), Kabourek (Let.) oba 15.

Pozn.: Pouze hráči východočeských týmů.

Střípky z fotbalového víkendu

Oslavy? Paka by měla vyjet do Chorvatska

Nový Bydžov - Už v sobotu mohli fotbalisté Nové Paky slavit postup do třetí ligy. Proč? Jejich největší pronásledovatel, tým FK Dobrovice, totiž padl na půdě Náchoda.
Nedělní duel na půdě Turnova již nemohl nic změnit na tom, že společný tým Nové Paky a Nového Bydžova (kde má útočiště) zakončí tento divizní ročník na prvním místě. Na severu Čech se tak hrál bezstarostný zápas (3:3).
Hostující trenér Viktor Pařízek dal příležitost hráčům z lavičky a také vyzkoušel několik experimentů (Mokošín – pravý bek, Blažej – levý bek, Ptáček – střední záložník, Rozsévač – stoper).
Jaké byly oslavy postupu? Nic velkého se zatím nekonalo. Snad jen zpáteční cesta autobusem byla o něco veselejší než obvykle. To hlavní má teprve přijít až v domácím prostředí. Navíc po sezoně má novopacký tým vyrazit na několik dnů do Chorvatska.
Klub podal přihlášku do České fotbalové ligy a nyní proběhne řada jednání o budoucnosti (se sponzory, s městem a dalšími subjekty).

Na výhře Převýšova se podílelo osm střelců

Převýšov - Fotbalisté Převýšova se ve víkendovém kole České fotbalové ligy rozparádili. V nedělním dopoledne si doma smlsli na předposledních Horních Měcholupech, které vyprovodili rekordním výsledkem 8:0. Pražané na východě Čech jasně ukázali, že třetí nejvyšší soutěž po sezoně právem opustí.
Zajímavostí kanonády byl fakt, že se prosadilo osm různých střelců. Do přestávky se postupně trefili Urbanec, Kučera, Doležal a Kouřil. Po hodině hry přidal pátý gól Jarkovský. Brankovou exhibici domácího celku zakončili v závěrečné desetiminutovce přesné zásahy Sedláčka, Josefa Dvořáka a Kopáče.
Díky této nevídané náloži se Převýšov zařadil mezi nejlépe střílející týmy soutěže (58 branek). Lépe si v dosavadním průběhu počínal pouze severočeský Chomutov.