Rvalo to uši. Komentář televizního přenosu pátečního druholigového duelu Hradce v Opavě byl šílený. Jasně, severní Moravy je kraj razovitý, jak zpívá Jarek Nohavica, ale proč musíme poslouchat nepokryté fandění fotbalové Opavě v podání České televize? Děs…

Bohužel, ne ten největší. Výkon Hradeckých byl ještě horší. Přesto mohli paradoxně dojít k bodům, dvakrát totiž na půdě hlavního aspiranta na postup do ligy vedli.

Jenže vlastně celý zápas byl jen čekáním na ránu do vazu. Opava od první chvíle ukazovala, kdo je pánem na hřišti. Jela odhodlaně, valila se na hradeckou polovinu, nezmatkovala, když prohrávala. Votroci se bránili, jen občas vyrazili na zteč.

Rozdíl byl patrný, Opava je jinde a ukázala Hradci,že jeho snění o postupu (návratu) do ligy je spíše utopické. Nehledě na to, že na jaře bude přituhovat.

Tým kouče Karla Havlíčka nyní ztrácí na vedoucí Opavu deset bodů. Ta má však odehráno o zápas více. Na druhý Třinec pak bodů devět. Na podzim se hraje ještě jednou, ale pak přijde čas rozhodnutí.

Pokud bude chtít černobílý klub hrát o postup, musí posílit. Přeloženo: Utratit peníze. To byl ale vždy velký problém. Je tu však i druhá možnost: Hradec vsadí na mladé, zkusí utvořit tým pro budoucnost.

Byla by to logická cesta.