Magnet víkendu po čtyřech kolech stoprocentních Kratonoh a Náchoda nabídl na krajský přebor kvalitní fotbal s velkou dávkou nasazení z obou stran, spravedlivou remízu (1:1) v normální hrací době a dramatický penaltový rozstřel.

„Bod je pro nás málo," ulevil si hostující trenér Jan Míl a dodal: „Situací na brejky jsme měli mnohem víc, jenže jsme je řešili naivně a špatně."

Spokojenost neskrýval domácí hrající trenér Martin Nun, který rozhodl penaltový rozstřel: „Loni jsem pátou penaltu v Dobrušce neproměnil, tak jsem se teď soustředil a dal si záležet. Bod navíc beru jako plusový a šťastný."

Bez prohry je i Červený Kostelec, který to však proti poslednímu Trutnovu B neměl vůbec jednoduché. Nebojácní hosté zlobili důrazem, rozhodla zkušenost favorita.

Hradecká Slavia sahala v Týništi nad Orlicí po všech bodech. Z minima šancí vytěžila jednogólové vedení, ale nakonec zápas do penaltového rozstřelu poslalo vyrovnání Lemfelda v poslední minutě. Bonusový bod domácím zajistil Slezák. Loňský divizionář se však pořád trápí, je až čtrnáctý a na tříbodový zisk čeká už 18 (!) mistrovských zápasů.

Vysoká nad Labem spoléhá na brankáře Menšla, který vychytal už třetí nulu. Proti Novému Bydžovu spoluhráče v důležitých momentech první půle za stavu 0:0 podržel, zkušení Bělka s Podlipným gólově trestali herní nedůslednosti hostů a bylo z toho na první pohled jednoznačné vítězství (3:0).

Chlumec nad Cidlinou po domácí prohře v dohrávce s Náchodem 2:4 zaplatil stejnou mincí Rychnovu nad Kněžnou. Ten stále čeká na výhru a trápí ho neproměňování šancí. Tu první sice využil, pak ale dvě nedal, hosté se herně probudili a zápas otočili (4:2).

Dobruška potvrdila výhru doma s Broumovem, v Jičíně udržel Jaška druhou nulu v řadě a hosté si odvezli cenné body, Jičín vyšel poprvé bodově naprázdno, čemuž nahrál neschopností v útočné fázi. Trenér Miroslav Jeník ji charakterizoval jako žalostnou. Chmury na tváři mu způsobilo i nešťastné zranění brankáře Puše.

Potřetí vyšlo bodově naprázdno Nové Město nad Metují – tentokrát doma nestačilo na nováčka z Kostelce nad Orlicí, který po výhře v Trutnově veze další tři body. Zápas to moc kvalitní nebyl, domácí si o přestávce slíbili, že začnou trochu jinak, ale zůstalo jen u přání.

Slibně zápas v Broumově rozehrál Provodov, který po 20 minutách vedl 2:0. Domácí stačili do přestávky vyrovnat, zvládli i nepříznivý stav 2:3 a v závěru zápasu během dvou minut (82., 84.) strhli výhru na svoji stranu (5:3). Nepříjemným momentem bylo nakopnutí Kuchty u rohového praporku v nastavení, které si říkalo o víc, než jen o žlutou kartu.

Krajský přebor - sestava 5. kola podle Deníku

Menšl (Vysoká nad Labem) - Lemfeld (Týniště nad Orlicí), Němeček (3, Kratonohy), Kábrt (2, Náchod) - Wilke (2, Broumov), Klapal (Kostelec nad Orlicí), J. Kučera (2, Chlumec nad Cidlinou), T. Martínek (2, Červený Kostelec) - Mládek (Kratonohy), Bělka (2, Vysoká nad Labem), Hájek (2, Dobruška)

Pískot

• Týniště se červená. Loňský divizionář  se trápí, v přeboru mu  patří až 14. místo. V dosud odehraných pěti zápasech nezískal tři body ani jednou, zato už má tři  vyloučené!  Hned v 1. kole v Jičíně viděl červenou kartu  ve 30. min. brankář Rolejček, ve 3. kole v Provodově šel předčasně do kabin  ve 24. minutě stoper Pavlas a nyní domácí zápas s královéhradeckou Slavií nedohrál kapitán Tomášek, který v 87. minutě viděl druhou žlutou kartu.

Okamžik kola

• Pomoc zabolela. V 87. min. utkání Jičín – Dobruška zahrávali domácí trestný kop a pomoci k vyrovnání se do vápna soupeře vydal i brankář Puš. Dostal se do šance, jenže míč netrefil, špatně došlápl a zranil se. Těžce kulhal zpět, pak musel  dokonce pokleknout a po čtyřech se odplazit ze hřiště. Do pole šel Jeník a místo v brance zaujal záložník Drusan. Stav 0:1 už zůstal.

Střelci

11 branek – Kořínek (Kratonohy), 6 – Jimmy (Náchod), 4 – Hašek (Dobruška), Bělka (Vysoká), Sedláček (Nové Město nad Metují), Voldán (Jičín).