Vedoucí Olympia Hradec Králové byla s Jičínem blízko druhé prohře v domácím prostředí (OHK – Jaroměř 2:3) a třetí celkem (Kratonohy – OHK 2:1). Vyrovnala až gólem z penalty nařízené ve 3. minutě nastavení. Hosté, kteří se tímto verdiktem rozhodčího cítí poškozeni, trestali hrubou chybu brankáře Pařízka po chybném odkopu ve 33. min. a šli do vedení. Nakonec uspěli v rozstřelových penaltách (viz rubrika Okamžik kola). Odvedli při nich soupeři podzimní divokou  prohru 10:11.

Jaroměř na hřišti Libčan pykala za hrubé chyby a prohrála po devíti zápasech. Nepřízní osudu pronásledovaní domácí, kteří mají zraněné Sýkoru, Kabeláče, Michka a Jedličku, přišli v 9. minutě ještě o zraněného Homoláče.

„Hráči zaslouží velkou pochvalu, těžký zápas zvládli. Všichni bojovali a na hřišti odvedli disciplinovaný výkon," chválil trenér Zdeněk Karanský a dodal: „Vedli jsme už 3:0, ale soupeř se pět minut před koncem dostal na dostřel a měl jsem trochu obavy. Stále se nám nedaří  v koncovce, při finálním řešení vypracovaných šancí hledáme tolik potřebný klid."

V posledních jedenácti zápasech Kratonohy neprohrály a získaly 28 bodů! Poradily si i doma s Novým Městem, které inkasovalo hned v úvodu utkání, a zaslouženě si sáhly na tabulkový bronz, na třetím místě mají bod k dobru na Jičín.

Jediná Vysoká dokázala vyhrát na hřišti soupeře – v Lázních Bělohradě sice padl jediný gól, ale hrál se tu kvalitní a rušný fotbal. Brankář hostí Menšl vychytal už devátou nulu, nejvíce ze všech brankářů krajského přeboru,  a měl podíl na tom, že domácí prohráli už šestý zápas v řadě.

Naopak, fotbal bídné kvality nabídlo derby Rychnov nad Kněžnou – Dobruška, ve kterém domácí hostům odvedli podzimní prohru. Hostující trenér Bohuslav Jakoubek si na webu KFS ulevil: „Dnes fotbal brečel!"

Cenné body vybojoval Chlumec nad Cidlinou, který sice nebyl na domácím hřišti proti Červenému Kostelci lepším týmem, ale bojoval a prosadil se v koncovce. Boj o záchranu nevzdává, ale v závěru ho čekají jen dva zápasy doma (Lázně Bělohrad, Kratonohy) a čtyři venku (Vysoká, Nový Bydžov, Libčany a Jičín).

Důležitou výhru, první  v jarních odvetách, získal Nový Bydžov s Broumovem. Domácí trenéři povolali do juniorky zkušené hráče, všichni plnili zvolenou taktiku a dařila se obranná fáze.

Neutěšené postavení poslední Úpice ještě zhoršil debakl v Orlické Kotlině, kde  hradecká Slavia šla už v 16. min. do rychlého dvougólového vedení a nakonec z toho byl  půltucet. Vše ovlivnilo vyloučení hostujícího brankáře Erbena ve 42. minutě za faul po vyběhnutí do pole.   (fr)

Okamžik kola

• Jičínské penalty. Už desátý penaltový rozstřel zahrával na hřišti Olympie Jičín. Byl pátý vítězný – bonusový bod získal  ještě s N. Bydžovem, Č. Kostelcem,  L. Bělohrad a Dobruškou. Penalty prohrál s Broumovem, doma s Olympií a Č. Kostelcem,  Chlumcem a Kratonohy. K dobru má i vyhrané penalty v poháru v Třemošnici a Lázních Bělohrad.

Zajímavost

• Rychlé góly. V dohrávce Dobruška – L. Bělohrad 5:1 se měnilo skóre  v 1. minutě, „inventura" nejrychlejších gólů: 24. sek. Hašek (Dobruška) Dobruška – Chlumec 6:2, Jilemnický (Kratonohy) Kratonohy – Broumov 5:2, 25. sek. Bastin (N. Bydžov) Jaroměř – N. Bydžov 1:3, Rychecký (L. Bělohrad) Dobruška – L. Bělohrad 5:1, 
39. sek. D. Jelínek (Chlumec) Jaroměř – Chlumec 2:1.

Střelci

Celkem: 17 branek – Hašek (Dobruška), 15 – Bělka (Vysoká), 14 – Rychecký (L. Bělohrad), 13 – D. Hlava (Č. Kostelec).
Jaro: 9 branek – Hašek, Kořínek (Kratonohy), Blažej (Olympia HK), 7 – Voldán (Jičín), Mládek (Kratonohy).

Krajský přebor - sestava 24. kola podle Deníku

Menšl (2, Vysoká nad Labem) - Stránský (2, Kratonohy), Matějka (2, Nový Bydžov), Řeháček (3, Jičín), Friedl (3, Libčany) - Poděbradský (Olympia Hradec), Nosek (2, Rychnov nad Kněžnou), J. Jelínek (5, Chlumec nad Cidlinou), Homolka (2, Slavia Hradec) - Derner (3, Slavia Hradec), Klouda (2, Libčany)