I. liga staršího dorostu U19: Teplice – FC Hradec Králové 2:3 (0:1). Branky: 89. Uhlíř, 90. Tesařík – 3. a 47. Breda, 80. Zdržálek. Hradec: Ordelt – Hrabar, P. Drozd, Václavek, D. Drozd – Šejvl, Zorvan, Breda – Zbudil (80. Korčák), Dočekal (74. Vágner), Šnejdr (63. Zdržálek).

Lepší vstup do zápasu si „votroci" nemohli přát. Už ve 3. min. přesně zacentroval D. Drozd na přední tyč a pro Bredu nebyl problém poslat míč do sítě – 0:1. O šest minut později po chybné rozehrávce byli domácí blízko vyrovnání, ale brankář Ordelt včasným vyběhnutím nebezpečí zažehnal.

Na konci úvodní čtvrthodiny rozehrál Breda přesně standardku, ale Dočekalova hlavička šla mimo. V dalších minutách se hrál svižný fotbal. Hlavičku Uhlíře zmařil Ordelt. Na druhé straně po centru Bredy měl gól na kopačce Šnejdr, ale v rozhodujícím okamžiku špatně zpracoval míč. Deset minut před přestávkou mohl srovnat Tesařík, ale Ordelt to nepřipustil. Vzápětí po Zbudilově centru mířil nepřesně D. Drozd.

Také úvod druhé půle patřil svěřencům kouče Frimmela. Díky Zorvanově presinku a přesné přihrávce upravil Breda na 0:2. O chvíli později gólem neskončil rychlý brejk Zbudila. Poté se hra přelévala od vápna k vápnu a tak na další branku diváci čekali až do 80. min., kdy po přihrávce Zorvana se přesně trefil Zdržálek – 0:3. Zdálo se, že je po zápase, ale chyba lásky.

Poslední desetiminutovka přinesla neuvěřitelné drama. Nejprve Korčák v dobré pozici mířil nad teplickou branku, pak vyloženou šanci promarnil Zdržálek. V 87. min. putoval míč po ose Zorvan – Breda – Zdržálek. Posledně jmenovaný poslal míč do sítě, ale gól pro ofsajd neplatil. Teplice se nadechly k závěrečnému náporu a v 89. min. po rohu snížil Uhlíř na 1:3. O minutu později se do míče opřel Tesařík a jeho parádní střela z 25 m skončila v šibenici – 2:3.

Milan Frimmel, trenér FC Hradec Králové: „Vyšel nám vstup do obou poločasů a díky tomu jsme vedli 2:0. Domácí si sice vytvořili několik příležitostí ke skórování, ale buď svoji nepřesností a nebo výbornými zákroky Ordelta se jim nepodařilo dát gól. Když jsme deset minut před koncem přidali třetí gól, tak si každý myslel, že je po zápase. Navíc jsme si vytvořili další vyložené šance. Doufám, že tento zápas bude pro nás poučením, že se hraje až do konce. Vždyť oba góly do naší sítě padly v posledních dvou minutách, ale ten z kopačky Tesaříka byl parádní. Nicméně naše výhra byla zasloužená. V sobotu hostíme na Bavlně Mladou Boleslav."

Jan Skalička