První prohra Převýšova byla zasloužená. Lídr tabulky tentokrát vůbec nic nepředvedl, zejména v útočné fázi byl „bez chuti a bez nápadu“. Do přestávky ani jednou netrefil branku! Ortel si podepsal na začátku a na konci prvního poločasu, kdy inkasoval. Domácím po rychlém gólu Maška z penalty narostlo herní sebevědomí, které bylo podložené nezměrnou bojovností a pečlivou defenzivou, odměna se dostavila i díky efektivní koncovce.

Výrok kola:
„Domácí pro vítězství udělali víc a plně si ho zasloužili. “
Josef Košátko, kouč Převýšova

„Dodrželi jsme taktické pokyny. Na hřišti jme byli jako jeden velký celek,“ zářil radostí kouč Olympie Zdeněk Karanský. Jeho protějšek Josef Košátko byl pochopitelně zklamaný. „Domácí nastoupili s obrovskou motivací a hráli patřičně důrazně. Pro vítězství udělali víc a plně si ho zasloužili,“ uvedl.

Konec série zaznamenalo i bydžovské béčko, které na jaře poprvé nevyhrálo. V Dobrušce bralo jen bod za bezbrankovou remízu a mnoho nechybělo, aby odjelo i bez něj. Domácí, kteří už nastoupili s kapitánem Hájkem (vypršel mu trest na 8 zápasů), měli ke gólu blíže, přestože od 38. min. hráli bez vyloučeného Doubka. V prvním poločase A. Zilvar trefil břevno, poté ho napodobil i Mikušík, jenž po přestávce trefil ještě tyč.

Důležitý souboj o záchranu zvládlo lépe Týniště, které v duelu dvou posledních týmů vyhrálo na hřišti Doudleb. Hosté byli jasně lepší a v poločase vedli o dva góly. Domácí po změně stran přidali, dokázali snížit, ale jejich ofenzivní snahu zastavilo zranění útočníka R. Schoda. Navíc ještě inkasovali potřetí z kopačky kanonýra Mergance.

„Jsem rád, že jsme na jaře konečně získali tři body. Vítězství bude psychickou vzpruhou do dalších bojů o záchranu,“ pochvaloval si trenér Oldřich Bartek, jehož tým poprvé na jaře vyhrál, když pomineme kontumaci výsledku v duelu s Broumovem. Naopak Doudleby ani v šestém jarním utkání nebodovaly a jejich sestupový osud se pomalu začíná naplňovat.

Zajímavě vygradoval zápas v Polici, kde se o všem podstatném rozhodlo až v závěru. Na hrbolatém a rozbitém terénu v 84. min. dostal hosty ze Lhoty do vedení Klouda, jenže v nastavení vystřelil domácím bod Klapkovský.

Cenné tři body získaly Kratonohy, které doma zdolaly Přepychy a na rozdíl od soupeře, jenže na jaře ještě nevyhrál, se udržely v dostatečné vzdálenosti pásma sestupu.

Ztrátu v boji o udržení si připsaly Kunčice. V úvodu měly proti Rychnovu více ze hry, jenže hned po obrátce předvedl dvě pohledné akce Zajíček a hosté vedli o dvě branky. V mohutném finiši Bystřian nejprve snížil Doležalem z penalty a alespoň bod mu zajistil v 87. minutě stoper Jankaj.