V Kratonohách domácí fotbalisté vedli 2:0, ale v 73. min. s Novým Bydžovem prohrávali 2:3 a vypadalo to, že devalvují výhru z Náchoda. Nakonec si však pro povinné  tři body došli – v nastavení se trefil Hlava. Zajímavý zápas komentoval na webu KFS  hostující trenér Vladimír Blažej:  „Každé mužstvo dominovalo v jedné části hry. Byl to duel pro diváky: nasazení, žádné válení, spousta šancí. Dokázali jsme zápas otočit, ale v závěru jsme prokázali, že ve svém vápně nejsme týmem z podzimu."

Okresní derby Nové Město nad Metují – Náchod  potvrdilo fotbalovou vyspělost hostů, kteří svoji herní převahu zúročili čtyřmi gólovými trefami. Nulu brankáři Balážovi pokazil domácí Klikar, který za stavu 0:4 trestal jednu z mála chyb hostů v defenzivě.

První jarní tříbodovou výhru si na těžkém terénu a zlepšeným výkonem po přestávce zajistila Vysoká nad Labem, naopak Chlumec nad Cidlinou zůstal poprvé na jaře bez bodu. Na těžkém terénu začali hosté lépe, vítr z plachet jim však vzal brankář Menšl, který lapil stoprocentní šanci. Pak už začal úřadovat kanonýr Bělka, který zápas hattrickem rozhodl.

Cesta k udržení jarní neporazitelnosti Jičína se nerodila lehce a doma proti Provodovu to neměl vůbec jednoduché. Jeho brzké vedení hosté atakovali šancemi po standardních situacích, ve druhém poločase nevyužili další tutovku a myšlenky na bodový zisk je opustily poté, co inkasovali z penalty – poprvé v odvetné části sezony zůstali bez zisku.

Až v pátém jarním utkání se tříbodového zisku dočkal Červený Kostelec, který trestal chyby Dobrušky. Ta měla zpočátku dvě slibné šance, ale zůstalo jen u nich a do kolen je srazily dva góly na konci prvního a začátku druhého poločasu.

Trutnovské béčko začalo další ze záchranářských duelů hodně aktivně – v Rychnově nad Kněžnou vedlo po půlhodině 2:0! Nevyužilo však oslabení soupeře, který byl v deseti lepší, na hřišti kraloval a zaslouženě si vynutil alespoň penalty. Podruhé v řadě hrál 2:2 a podruhé v penaltách neuspěl – rozhodla osmá série: Votoček domácím pokutový kop chytil a Vyhnánek dal na 7:6.

Na těžkém terénu v Broumově šla hradecká Slavia do vedení, po přestávce přestála tlak domácích a v 58. min. ji nahrálo vyloučení J. Muchy. Pohrdla však dvěma tutovkami a definitivní pojistka přišla až v 71. minutě.

První výhry v soutěži se dočkalo Týniště nad Orlicí – v Olšině přišlo na derby s Kostelcem n. O. 300 diváků, kteří viděli dvoubrankové vedení domácích. Hosté po snížení na 3:2 toužili po vyrovnání, ale v poslední minutě je vyškolil nejlepší hráč na hřišti Vydarený (viz rubrika Potlesk) a zůstali tak jediní, kdo na jaře ještě 
nevyhrál.   (fr)

Krajský přebor - sestava 20. kola podle Deníku

Menšl (3, Vysoká nad Labem) - Bárta (2, Červený Kostelec), Věchet (2, Nový Bydžov), J. Hrubý (Týniště nad Orlicí) - Simon (3, Náchod), L. Hlava (Kratonohy), Vydarený (2, Týniště nad Orlicí), Veselý (3, Slavia Hradec Králové) - T. Haken (Jičín), Bělka (6, Vysoká nad Labem), Čáp (Červený Kostelec)

Potlesk

• Skvělé sólo. Vynikající výkon v utkání Týniště nad Orlicí – Kostelec nad Orlicí 4:2 korunoval domácí Vydarený gólovou pojistkou v poslední minutě zápasu. 
Po získání míče v hloubi pole přesprintoval za 13 sekund půlku hřiště, zbavil se dvou soupeřů, udělal kličku vyběhnutému gólmanovi a pak chladnokrevně nasadil „housle" jednomu z obránců na brankové čáře.

Pískot

• Červená recidiva. Stejně jako v minulém kole viděli červenou kartu tři hráči. Mezi vyloučenými byl i dobrušský Žid, který šel předčasně do kabin v letošní sezoně už podruhé. Sudí Miškář ho vyloučil v 78. minutě zápasu v Červeném Kostelci, poprvé ho předčasně do kabin poslal ve 
23. minutě utkání 9. kola v Náchodě rozhodčí Dujsík.

Střelci

Celkem: 32 branek – Kořínek (Kratonohy), 
18 – Bělka (Vysoká), 14 – Hašek (Dobruška), 13 – Šulitka (Trutnov B), 11 – Derner (Slavia HK), 10 – Malý, Jimmy, 9 – Brich (všichni Náchod).

Jaro: 4 branky – Bělka, Hašek, Šulitka, Vydarený (Týniště).