„Nemáme tolik bodů, kolik jsme si představovali, a ani herně nám to nehraje tak, jak potřebujeme,“ přiznává sportovní manažer Pavel Krmaš.

Naposledy jste padli v Opavě, která vás přehrála.
Ale já s vámi nesouhlasím s tím, že bychom podali špatný výkon.

Jenže rozdíl mezi týmy vidět byl, že?
Uznávám, Opava byla lepší, to je vidět ze všech úhlů, i když jsme byli sedm minut od tří bodů. Opava se na jaře dostala do finále poháru, tým je dlouho spolu, má perfektní stadion, podporu diváků. Je tam euforie a nálada, že teď dokážou, co chtějí. Postoupit.

V čem je problém Hradce?
Dostáváme strašně moc gólů. Nemáme kvalitu na to, abychom každému dali čtyři branky. Musí se zlepšit defenziva celého týmu. A především je nutné zúžit a stabilizovat kádr. A také najít osu, na níž se bude stavět. Především ve druhé části podzimu tam byla velká rotace v sestavě. Bylo to zapříčiněno zraněními, ale také to souviselo se šířkou kádru.

V kádru je dvacet sedm fotbalistů, což je na druhou ligu luxus. Co s tím?
Vnímáme, že to není dobře. Někteří hráči odejdou, je otázka kolik. Zabýváme se tím, nenecháváme to vyhnít. Už nějak tušíme kteří, ale řekneme jim to až po posledním sobotním zápase. Zaprvé chceme udržet napětí, zadruhé by to nebylo fair oznámit to dřív.

Může se to týkat i známých jmen? Například Tomáše Jirsáka?
Tomáš je momentálně zraněný. Nechci mluvit o konkrétních jménech před koncem ligy. Ale v žádném případě se nemůžeme zbavit všech starších hráčů a hrát to jen s odchovanci. Potřebujeme zkušenost, musí to být vyvážené.

Jirsák měl plnit roli šéfa mužstva. Není to tak. Platí i dál, že Hradci chybí lídr?
Je to tak. Potřebujeme osobnost, za kterou všichni potáhnou. Jenže není tak jednoduché ji najít. Mimo Jirky Lindra není nikdo v kabině dost výrazný.

Je těžké dostat hráče do Hradce?
Jsou tady podmínky, jaké jsou. Chci říct, že tady zůstanou a přijdou hráči, kteří chtějí válčit za Hradec. Nechceme nikoho, kdo bude pochybovat, jestli má jít sem, nebo jinam.