Bezbarvý výkon a bezbranková remíza s Viktorií Žižkov je zapomenuta. Před Hradcem Králové stojí nový úkol – skolit Ústí nad Labem, podržet si první místo v tabulce Fotbalové národní ligy a udržet si odstup od rivalů, majících taktéž čáku na postup do první ligy.

Jak zadání splnit? Výrazným zlepšením ofenzivní produkce!

V uplynulých dvou zápasech se Sokolovem a Žižkovem „votroci" vyšli střelecky naprázdno. Nejproduktivnějšímu týmu FNL vyschl gólový pramen.

Minulou neděli se dostal do dvou příležitostí Pavel Dvořák, před hostující brankou bylo horko ještě při standardních situacích. Jinak nic.

„Musíme projevit větší ochotu jít do zakončení  hlava nehlava. Hlavně při standardkách. Každý hráč, který nastoupí, musí věřit, že je schopný dát gól," burcuje své svěřence kouč Luboš Prokopec. „I proti Žižkovu jsme si něco vytvořili, přičemž netvrdím, že toho bylo hodně. Nehodlám ale dělat paniku z toho, že dva zápasy nedáme gól. To se prostě stává."

Pozvednout útočná stavidla by měl Marek Kulič. Osmatřicetiletý bourák se vrací do základní sestavy. Jeho nápady a neotřelé fígle bude Hradec moc potřebovat. Proti Žižkovu šel do zápasu z lavičky. Povadlým tým hned probudil.

„Marka jsme nepostavili, protože s námi celý týden nebyl, jelikož si plnil povinnosti v rámci studia trenérské licence. Teď nic nebrání tomu, aby hrál od začátku," vysvětluje Prokopec.

Ze základní sestavy mu vypadl stoper Juraj Križko, jenž po střetu se žižkovským gólmanem Tomášem Holým strávil týden v nemocnici.

„Nemá cenu tajit, kdo ho nahradí. Marek Plašil zvládl půl hodiny proti Žižkovu bez problémů. Bude hrát on," na rovinu říká hradecký trenér.

Soupeř z Ústí nad Labem v minulém kole porazil doma 2:0 Sokolov. A stále si drží naději na postup.

„Kádr prošel v zimě několika změnami. Odešel Moulis, přišel Rilke. Teď mají vykartovaného Martykána. I když se nám proti nim v poslední době dařilo, pokaždé nás jejich fotbal dost bolel. Hrají agresivně, na to se musíme pořádně připravit," nabádá Luboš Prokopec.