Krajský přebor

Nové Město nad Metují – Chlumec nad Cidlinou 2:2, na penalty 5:4

Petr Hrabík, trenér Chlumce nad Cidlinou: „Začátek utkání patřil domácím, ale po jejich brance jsme až do 70. minuty byli lepším týmem. Bohužel jsme vedení neudrželi a po penaltě v samém závěru soupeř vyrovnal."

Jičín – Slavia Hradec Králové 0:3

Josef Pleskot, trenér Slavie Hradec Králové: „Naše vítězství se zrodilo po kvalitním výkonu, kdy jsme se po kombinačních akcích dostávali do šancí. Potěšila nás další vychytaná nula na kontě Jirky Maška a hlavně první vstřelená branka Tomáše Kašpara v krajském přeboru. Celý tým chválím za odvedenou práci."

Dobruška – Kratonohy 3:2

Václav Pišta, trenér Kratonoh: „O vítězství domácích rozhodly naše hrubé individuální chyby, střelecká impotence, špatný terén a absence minimálně šesti hráčů. K dalšímu dění nejen na hřišti, ale i mimo něj, se raději nebudu vyjadřovat."

Úpice – Nový Bydžov 2:2, na penalty 3:4

Michal Stříž, trenér Nového Bydžova: „Přestože jsme nakonec vyhráli na penalty, tak to beru jako ztrátu. Domácí šli brzy do vedení, ale rychle jsme výsledek otočili v náš prospěch. V prvním poločase jsme měli jasně navrch, ale vedení jsme nenavýšili. To se nám vymstilo a soupeř vydřel remízu, přestože jsme měli i ve druhé půli plno šancí."

Olympia Hradec Králové – Rychnov nad Kněžnou 5:1

František Bárta, sekretář Olympie Hradec Králové: „K hostům jsme byli „rozdavační": nejprve jsme jim namazali na gól, pak jsme jim darovali penaltu, kterou Počtýnský neproměnil, a nakonec jsme je ještě nedorozuměním při rozehrávání vlastní standardky poslali do brejku tři na jednoho. A protože hosté ani tuto šanci neproměnili a nám se podařilo vstřelit pouze pět branek, zrodil se výsledek 5:1."

Broumov – Libčany 1:1, na penalty 4:5

Jan Schejbal, předseda SK Libčany: „Když jsme si před týdnem mysleli, že máme tolik zraněných a už nemůže být ani hůř, opak byl pravdou. Proti Broumovu se počet navýšil o Kloudu, Jelínka a Jiříka. Lepení vlaštovčího hnízda je maličkost oproti sestavení naší jedenáctky. V Broumově se nám ale i navzdory nepřízně osudu podařilo vydolovat dva body, kterých si velmi ceníme. Na začátku zápasu jsme přestáli několik šancí domácího mužstva a před přestávkou jsme udeřili Mádlem. Soupeř vyrovnal po přestávce ze standardní situace."

Červený Kostelec – Vysoká nad Labem 1:1, na penalty 5:4

Karel Vítek, trenér Vysoké: „Přestože jsme nebyli v kompletním složení, chtěli jsme bodovat a odčinit dvě poslední porážky. Solidně jsme hráli i tentokrát, bohužel trápíme se v koncovce, neboť šancí jsme si vytvořili opět dost. Diváci viděli dramatické utkání od začátku až do konce, okořeněné výstavními brankami a spoustou dalších situací, které mohly skončit gólem. My jsme v 76. minutě vsítili rozhodující branku na 2:1, jenže ta na pokyn asistenta nebyla uznána. Se dvěma body by panovala spokojenost, takto jsme trochu zklamáni."

I. A třída

Kunčice – Nový Hradec Králové 3:1

Kunčice: Vítek – Šolc, Rohlíček, Zounar – Javůrek, Charvát (46. P. Pechar), Laštovička, Šulc – Kašprišin (88. Turek), Zákravský (65. J. Pechar), M. Novák. Nový Hradec Králové: Sedláček – Kotouček, Jindra, Kašpar, Hloušek – Páter, Jarotek, Bendig, Linder – Kolář (81. Olšák), Vopálka.

Petr Hypius, trenér Kunčic: „Hrálo se utkání oboustranně nevalné úrovně. O to víc si ceníme vítězství, protože se nám hra vůbec nedařila. Dostali jsme branku do šatny, přesto jsme dokázali skóre otočit. Soupeř šel do vedení po dlouhém  autovém vhazování a nedorozumění naší obrany těsně před pauzou. Druhý poločas jsme sice měli mírnou převahu, ale nebyli schopni si přihrát, natož vytvořit brankovou příležitost. Před vstřelením naší vyrovnávající branky hosté trefili tyč, ale hned poté jsme zápas dvěma brankami otočili. V poslední minutě, kdy již hosté dohrávali bez dvou vyloučených, pečetil naše vítězství Novák."

Milan Frýda, trenér Nového Hradce Králové: „Ještě patnáct minut před koncem to vypadalo, že si z Kunčic odvezeme bod nebo i všechny tři. Pak se všechno pokazilo a za patnáct minut jsme toho stihli nějak moc. Zbytečné branky, diskuze a fauly. Velkou měrou k tomu ovšem přispěli rozhodčí. Ti diskutovali podobně nesmyslně. Druhá červená a možná jedna neregulérní branka nám na klidu rozhodně nepřispěly."

Roudnice – Třebechovice pod Orebem 1:0

Roudnice: Tomek – Bárta, Mikan, Koblížek, Jakub Krejcar – Jan Krejcar, Židík, Pejchal, Z. Bednář – Kmoníček (68. Vlnas), V. Bednář (77. Brendl). Třebechovice pod Orebem: Novotný – Vích, Horák, Lochman, T. Lukášek – R. Bíl (64. Hruška), Věříš, Kolínek, Mir. Lukášek – Želízko (83. Voslář), M. Bíl.

Vladislav Koudelka, trenér Roudnice: „Soupeř se na nás připravil velmi zodpovědně. My jsme se celý první poločas hledali, hráli jsme komplikovaně. Ve druhé půli jsme zlepšili pohyb a začali si vytvářet šance. Hosté mohli jít dvakrát z brejků do vedení, ale v naší brance stál jistý Tomek. Štěstí se na nás usmálo šest minut před koncem, kdy samostatný nájezd proměnil Zdeněk Bednář. Musím uznat, že se nám duel příliš nepovedl. O to více si třech bodů ceníme."

Petr Silbernágl, trenér Třebechovic pod Orebem: „V první půli jsme zodpovědně bránili a nepustili jsme domácí do vážnější šance. Ve 43. minutě neproměnil svůj samostatný nájezd Kolínek, když nechal vyniknout zkušeného brankáře Tomka. Ve druhém poločase Roudnice přidala, trefila dvakrát břevno. My jsme se dostali do několika slibných příležitostí, které zlikvidoval výborný Tomek. Rozhodnutí přišlo šest minut před koncem, kdy se soupeř prosadil z rychlého protiútoku. Mančaftu nemám, snad až na proměňování šancí, co vytknout."

Hořice – Černilov 0:0, na penalty 4:2

Černilov: Cejnar – Šrámek, Schwarzer, Kráčmer, Zumr – Hlína, Štěnička, Charous, Hlaváč (61. Hypš) – Ježek, Vacek.

Jan Chasák, trenér Černilova: „Soupeř měl po většinu zápasu více ze hry, my jsme se soustředili na defenzivu. S bodem jsme spokojeni."

Třebeš – Kostelec nad Orlicí 5:3

Třebeš: Šebesta – Kunc, Zbořil, Farkaš, Pásler – Zeman (88. Rychtár, 92. Drapáč), Majer, Krykorka, Bielčík – Vlkanova (92. Kalvach), Semerák (85. Fischer).

Petr Mrkvička, trenér Třebše: „Utkání se odehrálo ve vysokém tempu s velkým počtem branek. Ti, kdo mají rádi fotbal, určitě neodcházeli zklamaní. Hosté byli kromě závěrečné čtvrthodiny první půle lepším týmem, lépe kombinovali a ukázali, proč se drží na čele I. A třídy. Po první části jsem odcházeli do kabin za stavu 1:2 a dohodli jsme se, že do druhého poločasu zvýšíme agresivitu a pokusíme se výsledek otočit, čímž bychom Kostelci uštědřili první prohru. Na začátku druhé půle se s brankami roztrhl pytel a než se diváci rozkoukali, tak už v 52. minutě byl stav 3:3 po krásných střelách do horních rohů branek. V 64. minutě jsme poprvé v zápase šli do vedení, ale od té doby jsme se jen bránili velkému tlaku hostí. Utkání jsme dohrávali v deseti. Hosté vsadili vše do útoku a bylo vidět, že zápas skončí remízou nebo vstřelíme do otevřené obrany vítězný gól. To se nám povedlo v 95. minutě, kdy skóroval dorostenec Kalvach, který nastoupil poprvé za áčko. Uvědomujeme si, že vítězství bylo spíše šťastné a výborně hrající soupeř si porážku asi nezasloužil. Myslím, že oba týmy přítomným divákům předvedly krásnou nedělní zábavu."