Vysoké Mýto - Živanice 1:1, pen. 4:2

Roman Oliva, trenér SK Vysoké Mýto: „Soupeř měl za sebou dlouhou sérii, kdy se mu dařilo, z toho důvodu jsme se dvěma body spokojeni. I když jsem v duchu stále doufal, že by to mohlo být i lepší. Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale neproměnili jsme dvě dobré šance, zato hosté hned tu první ano. Hodně to s námi otřáslo. Ve druhé půli jsme byli daleko aktivnější, nějaké náznaky šancí jsme nedotáhli do konce, naštěstí se nám deset minut před koncem podařilo vyrovnat. V závěru jsme měli štěstí, kdy Gorol trefil z přímého kopu břevno. Remíza je z mého pohledu spravedlivá. Při penaltách jsme byli šťastnější."

Milan Ujec st., trenér TJ Sokol Živanice: „Po opatrném úvodu jsme se dostali ve 20. minutě do vedení. Po celý první poločas jsme dobře kombinovali. Po změně stran jsme měli několik dobrých brankových příležitostí, leč gól jsme nedali. Deset minut před koncem byla z nenápadné situace odpískaná přísná penalta a domácí vyrovnali. V samotném závěru ještě Gorol nastřelil břevno. V penaltovém rozstřelu byl šťastnější soupeř."

Olympia Hradec - Suchdol 2:0

Miloš Sazima, trenér FC Olympia Hradec Králové: „Proti dobře bránícímu soupeři jsme si dokázali vytvořit brankové příležitosti, dvě z nich jsme proměnili, a proto jsme zaslouženě zvítězili."

Letohrad -  Turnov 4:1

František Dvořák, trenér FK Letohrad: „Ze soupeře šel velký respekt, vždyť z posledních pěti utkání nepoznal hořkost porážky. Kluci k tomuto utkání přistoupili velice zodpovědně a zaslouženě zvítězili. Velký rozdíl byl dle mého názoru v nasazení a větší chuti uspět. V našem tabulkovém postavení to musí být základní pilíře naší hry až do konce sezony, abychom ji mohli hodnotit jako úspěšnou. Cesta ovšem bude ještě hodně trnitá, toho jsme si všichni velice dobře vědomi."

Dvůr Králové - Jablonec n. J. 2:1

Pavel Matějka, trenér TJ Dvůr Králové: „Utkání jsme zvládli, ačkoliv nám jej hned v úvodu zkomplikovalo zranění pravého obránce. Tým se s tím vyrovnal, hosty jsme dokázali přitlačit a vyústěním naší snahy byl úvodní gól Kruliše. Hned po přestávce po individuální akci Janoucha zvýšil pěknou brankou Voldán a mrzí mě jen korigující gól hostů v posledních vteřinách zápasu. Jsem rád, že po dvou porážkách od Olympie a Živanic, a navíc po volném termínu se do týmu vrátila pozitivní nálada. Před derby s Trutnovem jsme ji potřebovali."

Ústí n. O. - Nový Bor 1:0

Vladimír Chudý, trenér Jiskra Ústí nad Orlicí: „Oproti minulým utkáním jsme podali zlepšený výkon hlavně v útočné fázi. Dokázali jsme si vytvořit několik výborných brankových příležitostí, bohužel jsme je nedokázali ještě proměnit. A tak nám musel pomoci soupeř, když si vstřelil vlastní branku. V utkání jsme měli i potřebnou dávku štěstí, tudíž se nám podařilo zvítězit. Věřím, že toto šťastné a vybojované vítězství přinese zlom v naší výsledkové i herní krizi."

Admira - Trutnov 2:0

Miloš Dvořák, trenér Trutnova: „Byla to taková klasika, kterou hrajeme v poslední době. Mužstvu nemůžu vcelku nic vytknout. Kluci jsou v držení balónu, bojují, pak se ale do naší hry vkradou situace, které soupeř dokáže potrestat. První chyba: špatné vyhodnocení situace brankářem Šťastným a byla z toho penalta. Druhá chyba: špatná rozehrávka na středu hřiště a soupeř brejk okamžitě využil. Na podzim do čeho jsme kopli, to nám tam spadlo. V současné době nejsme schopní dát gól ani z vyložených šancí."

ČFL a divize C

Hvězdy kola

1. Tomáš Kabourek (Letohrad): Velké nebezpečí pro obranu Turnova. Dal dva góly a měl několik dalších šancí.

2. Martin Kruliš (Dvůr Králové): Fotbalový Jágr skóroval hlavou a vynikal i proti o 25 let mladším protihráčům!

3. Radim Fikejz (Vysoké Mýto): Na začátku šanci nedal, ale ve druhé půli proměnil penaltu a v rozstřelu druhou.

Vítěz kola

FK Letohrad: Výborně odvedená práce. Na hráčích byla od první minuty vidět obrovská chuť zápas vyhrát.

Smolař kola

Sokol Živanice: Nevyhrál lepší… Živanice měly navrch. Inkasovaly však vyrovnávací gól z penalty a nezvládly rozstřel.

Střelci

ČFL: 17 branek – Rybička, 15 – Kopecký (oba Chrudim), 13 – Urbanec (Převýšov).

DIVIZE C: 15 branek – M. Ujec (Živanice), 12 – P. Holubec (Trutnov), Gorol (Živanice), 
11 – Tauchman (Trutnov), Fikejz (Vysoké Mýto), 10 – Očovan (Olympia Hradec).

(Poznámka: Pouze hráči východočeských týmů.)

Střípky a zajímavosti z fotbalového víkendu

ČFL: Důraz a bojovnost nesly ovoce

Převýšov - Překvapivý, ale zasloužený výsledek se zrodil v neděli dopoledne na převýšovském pažitu. Domácí tým, kterému se v poslední době příliš nedařilo, obral o všechny body favorizovanou Chrudim, která do té doby figurovala na první příčce tabulky (2:0). Co na lídra platilo? Především důraz a bojovnost. Tyto atributy slavily úspěch. „Kluci dokonale splnili taktiku hrát hodně na souboje," pochvaloval si převýšovský lodivod Tomáš Hrabík.

Divize C: Zlaté body, šance žije

Ústí nad Orlicí - Nemohli si dovolit zaváhat, protože bodovat na svém hřišti je nutností k tomu, aby mělo mužstvo naději na záchranu. V zápase si Ústečtí vypracovali několik brankových příležitostí, což plynulo ze zlepšené hry v ofenzivě, ale ještě chybí větší klid v koncovce. S pomocí tak přispěchal Devátý a vlastním gólem zajistil domácím zlaté tři body. Ušmudlaná výhra, jenže může hrát velkou roli. Přesně to Ústí potřebovalo. Vylízat se z bryndy nebude žádná sranda, ale šance pořád žije.

Olympia může po šlágru slavit

Hradec Králové - Fotbalisté Olympie Hradec Králové mají po uplynulém víkendu jen blizoučko k postupu do ČFL. Nadcházející sobotu již mohou slavit. Co k tomu potřebují? V jarním šlágru divize C na půdě Živanic získat alespoň bod.