Populární turnaj fotbalových hvězd, Texim těsnění Cup 2015, je už za dveřmi. I letos se na něm v rámci jubilejního 25. ročníku představí mužstva sestavená z hráčů zahraničních i domácích lig. V hale Slavie v Orlické Kotlině se znovu bude hrát o vánočním čase, v neděli 27. prosince od 9 hodin. Vstupné je 40 korun.

Fanoušci se mohou těšit na současné i bývalé hvězdy prvoligových trávníků. Tou nejblyštivější by mohl být reprezentační záložník Jiří Skalák z Mladé Boleslavi. V programu je zakotven i atraktivní duel mezi Trenéry FAČR a Fakultní nemocnicí Hradec Králové (15.00), jejíž osu tvoří bývalí vynikající fotbalisté (Kotal, Podhajský aj.).

Organizátoři Pavel Matějka a Jindřich Doubek nezapomněli ani na diváky, losovat se znovu budou zajímavé ceny. Oceněny budou rovněž osobnosti tohoto tradičního turnaje.

,,S Pavlem letos pořádáme opravdu poslední jubilejní 25. ročník. Za tuto dobu se zde vystřídalo mnoho reprezentantů a nespočet ligových hráčů. Rovněž jsme ocenili a poděkovali osobnostem z podnikatelské sféry, bez nichž bychom turnaj na takové úrovni nemohli uskutečnit. Řekli jsme si, že v nejlepším se má přestat. V současnosti se už podstatně hůře zajišťují finanční prostředky a nechceme pořádat turnaj na provinční úrovni. Vždy se hrálo o zajímavé ceny. Zveme srdečně diváky na poslední ročník v naší režii a děkujeme jim za dlouholetou přízeň," poznamenal Jindřich Doubek.

A kdo všechno by se tedy mohl na palubovce představit? Zde je výčet nejzajímavějších jmen: Jiří Skalák, Tomáš Koubek, Rudolf Skácel, Karel Piták, Radim Holub, Michal Šmarda, Jiří Poděbradský, Martin Frýdek, Radek Voltr, Tomáš Jirsák, Jan Pázler, Luboš Loučka, Tomáš Holý, Tomáš Holeš, Pavel Černý, Adam Vlkanova, Jiří Lindr, Tomáš Čížek, Jiří Janoušek a další.

(kp)