„Prohráli jsme dost důležitý zápas. Morálka je dole," připustil středopolař, který se na východ Čech vrátil po desetiletém cestování po světe. Kopal v Polsku, Bulharsku i Kazachstánu.

V zimě však znovu navlékl černobílé barvy a stal se jedním z šéfů celku. Jenže hned je s týmem ve velmi složité situaci. „Chyba je v hráčích. Doufám, že nepřijdou změny. Trenéři jsou na správném místě," vzal vinu za zisk jediného jarního bodu na sebe a kolegy.

Změna na postech koučů podle všeho opravdu není na pořadu dne, Hradec má totiž velmi našlapaný program. Už dnes se představí v Jablonci, v neděli přivítá doma Brno. Navíc po duelu se Zbrojovkou je na programu reprezentační pauza, což bývá pro takto zásadní kroky příhodnější doba.

„Máme před sebou další kola. Když je zvládneme, tak se zachráníme. Musíme začít proměňovat šance. Kdybychom to v Příbrami zvládli, body bychom si odvezli," upozornil.

On sám mohl skórovat ranou z půlky, ale brankář Hruška se stihl v poslední chvíli vrátit, a později Jirsák trefil z přímého kopu tyč.

I proto Hradec neuspěl.

Na „Malšáku" nic, v Příbrami se kotel pustil do kouče
BOJKOT NAPŮL. Domácí zápasy ignorují, v Hradci kvůli své nespokojenosti s vedením klubu nefandí. Hradečtí ultras však jezdí na venkovní duely. Do Příbrami, kde tým prohrál 0:1, jich dorazilo přesně padesát osm. Fandili, ale také vyháněli. Pustili se do části vedení klubu i kouče Bohuslava Pilného. „Pilný ven!" znělo na stadionu U Litavky. Po zápase se pak Hradečtí porvali na benzinové pumpě s fanoušky Slavie a jeden z nich skončil v policejním antonu.