Kotel, tedy sektor na tribuně, odkud se má ozývat fandění, bude zase prázdný. Hradečtí ultras nebudou při domácích zápasech podporovat fotbalisty vedené trenérem Karlem Havlíčkem ani ve druhé lize, do níž tým vstoupí dnes. Do Hradce přijede Táborsko.

„Už v Červeném Kostelci nebylo vidět, že by měla přijít nějaká změna. Upřímně, moc to nechápu, o podpoře se asi nemůžeme moc bavit,“ řekl smutně Radim Ottmar, nový kapitán.

V Červeném Kostelci hráli Votroci v neděli domácí pohár, fanoušci se během zápasu opět vymezovali vůči klubovému vedení. Dali tak jasně najevo, že bude pokračovat jejich bojkot, který začal na podzim minulého roku. Při domácích duelech jsou ultras ticho, fandí jen na stadionech soupeřů.

„Strašně rádi bychom byli na jedné lodi, ale od jedné části příznivců necítíme nic pozitivního. V Kostelci skandovali po každém našem gólu: Jukl ven! Nevím, jestli je to podpora celého klubu. Nemyslím si,“ prohlásil kouč Havlíček.

Radikální příznivci žádají odstoupení šéfů představenstva Jana Michálka a Richarda Jukla i pracovníka marketingu Milana Šedivého. Kvůli nim mužstvu doma nefandí.

Zdá se, že jde o patovou situaci, jež se už déle než půl roku nemění. A nebude to tak ani ve druhé lize, během boje o návrat.

Ten začne střetem s nevyzpytatelným soupeřem. „Bude to ostrý start,“ řekl Havlíček o duelu s Táborskem. Je pravda, že jeho mužstvo nebylo v posledních třech týdnech prověřeno silnějšími soky. Na soustředění v Ústí nad Orlicí se kvůli maximální zátěži utkalo se soupeři z třetí ligy, v poháru pak s Červeným Kostelcem, účastníkem krajského přeboru.

„Táborsko deklaruje, že mají rozsypaný kádr, ale viděl jsem je dvakrát a vypadali velmi dobře. Mají dobré krajní hráče, rychle jdou směrem do útoku,“ vyjmenoval nástrahy Havlíček.

FC Hradec vs. MAS Táborsko
1. kolo Fortuna národní ligy - stadion v Malšovicích, pátek 18 hodin.
Pravděpodobná sestava Hradce: Ottmar - M. Černý, Bederka, Nosek, Funda - Schwarz, Jirsák - Martan, Zorvan, Vlkanova - Pázler.