Odchytal poslední tři utkání. Votroci s ním postoupili v poháru přes Teplice a ve druhé lize urvali čtyři body za výhru a remízu.

Nepozoroval jste, že už padáte do škatulky spolehlivá dvojka?
Trošku to cítit bylo. Snažil jsem se být dobrou dvojkou, vytvářet Radimu Ottmarovi komfort, aby měl co nejlepší podmínky. Zároveň jsem se snažil trochu víc působit v kabině. Ale chytat jsem pořád chtěl, samozřejmě.

Nakonec, v jedenatřiceti letech jste mladší.
(směje se) Je to tak, o dva roky.

Nechtěl jste odejít?
Neměl jsem žádné konkrétní nabídky. Ale já jsem ani neuvěžoval, že bych šel někam pryč. Tady jsem se chtěl poprat o místo. A taky pomoci buď s postupem do ligy, nebo s jejím udržením.

Bylo těžké se vrátit do brány?
Chytal jsem pohár v Teplicích, ale to bylo v plánu. Pak v Ústí nad Labem tam nervozita byla. Po dlouhé době jsem chytal ostrý zápas.

Po utkání to asi taky nebylo nejlepší, že?
Šlo o dost a my jsme, bohužel, nevyhráli. Já jsem tak dlouho čekal na šanci a pak udělám takovou botu.

Protihráč vás obral po malé domů o míč, když jste váhal s odkopem. Obránce Martin Nosek vzal gól na sebe. Co vy na to?
Bylo to od něj kolegiální, ale byla to moje chyba. Míč jsem si dobře přebral a pak jsem začal vymýšlet. Dopadlo to, jak to dopadlo. Jsem rád, že jsem pak zůstal v bráně i na zápas s Vítkovicemi, vyhrálo se a já nedostal gól.

Nyní chytáte. Trenéři, bývalý kouč Bohuslav Pilný i nynější Karel Havlíček, však mluví i o vašem vlivu na kabinu. Cítíte se jako šéf?
Už jsem v Hradci nějakej pátek, proto tuhle roli beru.

Neměl občas někdo připomínky, že v kabině má velký vliv brankářská dvojka?
Ne, tohle se mi nikdy nestalo. Nikdo mi neřekl, ať do toho nekecám.

Jak se chováte?
Čím jsem starší, tím jsem hodnější. (směje se) Býval jsem mnohem větší rapl,za trenéra Luboše Prokopce jsem byl na spoluhráče hodně nepříjemný prakticky po každém poločase. Teď už vím, že to na některé kluky nepůsobí dobře.

Takže už neřvete?
To zase ne. (usmívá se) Ale snažím se, aby ten křik vždycky postupně přešel do pozitivna.

O Hradci se říká, že to je tým hodných kluků. Chybí mu víc osobností?
Myslím, že je to obecně problém celého fotbalu. Když si vezmu týmy napříč ligou, tak v každém jsou jeden, dva takoví kluci. Proto jsou cenění, a proto je těžké je dostat do Hradce. Takový hráč se ale musí skloubit i s trenérem a vedením, kterému má co říct. Takoví kluci jsou často první na odstřel.

Hradec je ve středu tabulky. Hrajete pořád o postup?
Soutěž je strašně vyrovnaná, odstup není velký. Těžko by někdo tipoval, že první bude Třinec. Opava sice vyhlašovala, jak chce na postup, ale i ona ztrácí venku. Na týmy zepředu i na nás mají soupeři zvýšenou motivaci, větší pifku. Kádr nemáme vůbec špatný, ale asi bychom potřebovali víc kluků, kteří do toho umí šlápnout.