Mohl být za hrdinu, za krále zápasu. To by však RADEK HOCHMEISTER (na snímku) musel o malinko lépe vyřešit dvě velké šance v průběhu druhého poločasu. To se mu nepovedlo, i proto se fotbalisté Hradce Králové rozešli s Teplicemi v utkání 27. kola první ligy smírně 0:0.

„Beru to na sebe,“ chlapsky přiznal obránce „votroků“.

V největší šanci jste hlavou těsně minul. Co se stalo?
Soustředil jsem se, abych to hlavně trefil rovně. Bohužel se mi to svezlo a místo, abych míč trefil čelem, tak jsem ho dal okem. Byla to stoprocentní šance. To jsem měl určitě dát. Beru to na sebe.

Vyčítáte si to?
Rozhodně. Stačilo jen netrefit gólmana. Balon možná ve vzduchu zaplaval. Nevím.

Nezaskočilo vás také, kolik jste měl na malém vápně času?

Možná taky. (usmívá se) Je pravda, že jsem čekal dost dlouho, až mě to samotného překvapilo. Obránce udělal krok dopředu a pak už se nestihl vrátit.

O pár minut později jste nádherně vypálil levačkou z dvaceti metrů. Co vašemu pokusu chybělo?
Šlo to pěkně k tyči, ale Grigi (Grigar) to ještě lépe vyrazil.

Už jste viděl míč v síti?
Přiznám, že v první chvíli ano. Jak střela letěla, tak jsem myslel, že skončí v síti. Grigar se však po ní dobře natáhl. Víc mě mrzí ta první šance. Z toho měl být gól.

Herně jste Teplice jasně přehráli. Bod tedy neberete?
Dobře jsme kombinovali, drželi balon a byli nebezpečnější. Soupeř hrozil z protiútoků, také mohli vstřelit branku. Jenže my jsme za celý zápas měli tři, možná čtyři tutové šance, a když ty nedáme, tak nemůžeme vyhrát. Kdybychom skórovali hned v úvodu, tak jsme určitě vyhráli.

Opět jste nastoupil na pravém kraji obrany. Vyhovuje vám tato pozice více než ve středu zálohy?

Už jsem tam hrál potřetí. Myslím, že dnes to bylo nejlepší. Jako mladý jsem začínal na stoperu. Tam to mám vůbec nejradši. Na druhou stranu si při našem stylu hry více zahraju na beku. Hodně rozehráváme přes kraje, více se dostanu do kontaktu s balonem.