V sobotu cestují „votroci" k dalšímu zápasu do Jihlavy (začátek v 11.00).

I. liga dorostu U19: FC Hradec Králové – FC Slovan Liberec 2:2 (0:0). Branky: 62. Šnejdr, 75. z pen. Zdržálek – 50. Kukla, 86. Zitka. Rozhodčí: Ochotnický. Bez karet. Diváci: 50. Hradec Králové: Ordelt – Zdržálek, Václavek, Pavel Drozd, Hlavsa – David Drozd, Šejvl, Trubač – Vágner (80. Dočekal), Zbudil (59. Korčák), Šnejdr.

„Votroci" chtěli odčinit krutou porážku z minulého kola na Bohemians (0:3) a od úvodních minut měli na chudonické umělé trávě více ze hry. Už ve 4. minutě po přesné přihrávce Šnejdra minul míč v jasné pozici Vágner. Poté střelecký pokus stejného hráče stačil hostující gólman se štěstím vyrazit.

Na konci úvodní čtvrthodiny po parádním průniku Zdržálka netrefil míč opět Vágner a vzápětí Šnejdr minul již opuštěnou branku Slovanu. To byly zřejmě klíčové momenty zápasu.

Do konce prvního poločasu mohli „votroci" přesto získat alespoň minimální náskok. Jenomže ve 29. minutě dlouhý míč Davida Drozda za obranu Slovanu špatně zpracoval Šnejdr a stejný hráč pět minut před přestávkou v jasné pozici nastřelil jen dobře vyběhnuvšího libereckého gólmana Zachvátala.

Vstup do druhého dějství však vyšel překvapivě hostům. V 50. minutě „votroci" ztratili ve střetu hřiště zbytečně míč, následoval rychlý protiútok, který parádní ranou z dvaceti metrů do šibenice zakončil Kukla – 0:1.

Inkasovaný gól svěřence trenéra Milana Frimmela naštěstí nezlomil. V 62. minutě si na kolmou přihrávku Vágnera mezi stopery naběhl Šnejdr a pohotovou střelou srovnal na 1:1.

O tři minuty později se do vápna Slovanu probil David Drozd, přesnou přihrávkou našel Trubače, ale ten trefil pouze hostujícího gólmana. V 74. minutě po dobře rozehrané standardní situaci Trubačem se do míče opřel Zdržálek, ale jeho střelu brankář hostí opět vyrazil.

O minutu později se do šestnáctky Liberce vřítil David Drozd, byl zezadu faulován a nařízenou penaltu s jistotou proměnil Zdržálek – 2:1. Už to vypadalo, že si tři body do tabulky připíšou po zásluze „votroci", když čtyři minuty před koncem po ojedinělé akci a centru z levé strany dotlačil míč nadvakrát za Ordeltova záda Zitka – 2:2. Pro hosty je konečná remíza z kategorie šťastných.

Václav Pišta, asistent trenéra FC Hradec Králové: „První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Měli jsme častěji míč na svých kopačkách a díky naší aktivitě jsme si vypracovali čtyři vyložené brankové příležitosti, které jsme bohužel neodkázali proměnit. Soupeř dvakrát zahrozil ze standardních situací, ale obě šance zneškodnil brankář Ordelt. Jinak se prvních pětačtyřicet minut odehrálo převážně na polovině Liberce. Druhý poločas začali lépe hosté, kteří se nechytatelnou střelou do šibenice dostali do vedení. Inkasovaný gól nás nepoložil, ba naopak. Zvýšili jsme aktivitu a v 62. minutě přišlo zasloužené vyrovnání. Čtvrt hodiny před koncem jsme z penalty strhli vedení na naší stranu, ale v závěru soupeř z ojedinělé akce vyrovnal a odvezl si pro něj šťastný bod. My jsme naopak dva body ztratili, přestože jsme byli po celé utkání lepší ve všech činnostech. Oproti minulým zápasům můžeme být s naším herním projevem spokojenější. K dalšímu utkání cestujeme v sobotu do Jihlavy."

Jan Skalička