Přestože měli svěřenci trenéra Milana Frimmela téměř po celých devadesát minut výraznou převahu a řadu gólových šancí, nakonec brali jen bod, když o výhru přišli v předposlední minutě brankou z pokutového kopu.

I. liga U19: FC Hradec Králové – Fastav Zlín 1:1 (1:0). Branky: 21. Heger – 89. z penalty Blanař. Rozhodčí: Nenadál. ŽK: 1:0. Diváci: 100. Hradec: Ordelt – Hlavsa, Vyšehrad (46. Strasser), Václavek, D. Drozd – Heger, Trubač, Zdržálek, Hrabar, Habrman – Vágner (76. Korčák).

Na podzim prohráli „votroci" ve městě obuvi vysoko 0:4 a tuto porážku chtěli odčinit. Po zahřívací desetiminutovce převzali iniciativu a kdyby po prvním poločase vedli 3:0, nikdo by se nemohl divit.

Do první vážnější šance se dostali v 18. minutě, kdy po rohovém kopu Hegera se do míče opřel Vágner, ale brankář Dostál jej s námahou vyrazil na roh. O tři minuty později pronikl po pravé straně do vápna Trubač, přesnou přihrávkou našel Hegera, který zblízka překonal bezmocného zlínského gólmana – 1:0.

Vedení domácí tým ještě více nabudilo a před hostující brankou to několikrát pořádně vřelo. Pět minut před přestávkou Trubač perfektní přihrávkou vyslal do úniku Zdržálka, který však trefil pouze tyč. O chvíli později Vágner z úhlu nastřelil pouze nohy gólmana Dostála.

Také vstup do druhé půle patřil jednoznačně Hradci. Nejprve Habrman pálil opět do tyče a Hrabarovu střelu z pětadvaceti metrů skvěle vyrazil gólman „ševců" na roh. Následně „votroci" nic nevytěžili z několika rohových kopů. Ke vší smůle v 70. minutě Habrman orazítkoval znovu tyč a Vágnerova dorážka šla vysoko nad zlínskou branku.

Sedm minut před koncem po vynikajícím centru Davida Drozda se ve stoprocentní šanci ocitl střídající Korčák, ale jeho hlavičkovému pokusu chyběla razance a přesnost.

Zlín v tomto zápase vytěžil z minima maximum. První nadějnou příležitost si vypracoval až v 51. minutě, kdy si za hradeckou obranu naběhl Polomík, ale brankář Ordelt včasným vyběhnutím nebezpečí zažehnal.

V 75. minutě byl blízko vyrovnání Mlčák, ovšem mířil vedle královéhradecké svatyně. V předposlední minutě po faulu Strassera ve vápně vyrovnal z penalty hostující kapitán Blanař – 1:1.

Václav Pišta, asistent trenéra FC Hradec Králové: „V první čtvrthodině se hrálo poměrně opatrně. Po naší vedoucí brance jsme převzali iniciativu a až do konce poločasu jsme byli jasně lepším mužstvem. Škoda, že jsme nepřidali druhý gól. I po přestávce jsme byli velice aktivní a zejména v křídelních prostorech se nám dařila kombinace. Vytvářeli jsme si gólové příležitosti, které jsme bohužel neodkázali proměnit. Ke vší smůle jsme v tomto zápase nastřelili třikrát tyč. V předposlední minutě jsme tak byli potrestáni, když soupeř z ojedinělé akce a následné penalty vyrovnal. Dva body jsme v domácím prostředí naprosto zbytečně ztratili a proto věřím, že je získáme zpět v příštím kole v sobotu, kdy cestujeme do Mostu."

Jan Skalička