Dres se lvíčkem na prsou oblékl také fotbalista FC Hradec Daniel Trubač, na jehož adresu reprezentační kouč Aleš Čvančara poznamenal: „Daniel nastoupil ve všech třech zápasech ve středové řadě a odehrál zhruba sto třicet minut. S jeho výkonem jsem byl spokojen, vydařil se mu především duel proti Španělsku, kdy nahrál Černému na náš jediný gól."

Turnaj v Madridu měl skvělé obsazení, vždyť zde startovaly přední evropské celky této věkové kategorie.

„Jsem rád, že jsme mohli ve Španělsku startovat. I přesto, že jsme ve všech utkáních prohráli, tak naše vystoupení hodnotím velmi pozitivně. Prezentovali jsme se dobrou kombinační hrou a dokázali jsme se mnohdy vypořádat i s aktivním napadáním soupeřů. Kluci získali v těchto náročných duelech další cenné zkušenosti, které se jim budou hodit do fotbalového života," podotkl první muž reprezentační lavičky.

Ten následně stručně zhodnotil také výkony svých svěřenců v jednotlivých zápasech. „Vzhledem k tomu, že šlo o přípravný turnaj, tak jsem chtěl vyzkoušet všechny hráče, kteří tu s námi byli. Znovu musím zdůraznit, že všichni se snažili odvést maximum a v neposlední řadě nám chybělo potřebné sportovní štěstí. V úvodním duelu proti Francii jsme se soupeřem dlouho drželi krok a vypadalo to, že zápas končí 2:2. Bohužel deset vteřin před koncem tříminutového nastavení jsme dostali rozhodující třetí branku. S domácím Španělskem jsme po první půli prohrávali 0:2. Po pauze přišlo z naší strany zlepšení a podařilo se nám vstřelit kontaktní gól. V závěru měl náš tým tlak, sahal po remíze a v poslední minutě nastřelil břevno. S Itálií jsme se již ve 4. minutě ujali vedení, ale soupeř do přestávky dvěma góly otočil výsledek a v závěrečné desetiminutovce po dvou standardních situacích svůj náskok ještě navýšil," řekl Čvančara.

Není bez zajímavosti, že všechny zápasy vysílala španělská televize. Když byl na turnaji volný den, absolvoval náš národní tým prohlídku fotbalového stadionu Realu Madrid, což byl podle trenéra Čvančary pro kluky velký zážitek. Z celkového prvenství se radovali domácí fotbalisté, kteří neztratili v turnaji ani bod.

Výsledky ČR: – Francie 2:3, – Španělsko 1:2, – Itálie 1:4.

Konečné pořadí: 1. Španělsko 9 bodů, 2. Itálie 6, 3. Francie 3, 4. ČR 0 bodů.   (js)