Nemají se za co stydět. Fotbalisté Převýšova srdnatě vzdorovali prvoligové Dukle Praha. Z postupu do další fáze MOL Cupu se však přece jen radoval favorit, který výhru 2:0 potvrdil až v závěru zápasu. Krátce předtím měl domácí Lukáš Kraják na kopačce vyrovnání. Ale nedal.

Jak hodnotíte zápas, který byl podle mě vcelku vyrovnaný?
Myslím, že jsme s Duklou dlouho drželi krok. Měli jsme hodně stoprocentních šancí, dvě neodpískané penalty. Nicméně ty šance byly jasné, tam se nemůžeme vymlouvat na to, že to rozhodčí nezapískal. Dukla byla lepší na balonu, my jsme se jí snažili vzdorovat. V závěru, kdy jsme po rohu dostali druhý gól, soupeř potvrdil svoji kvalitu. Přesto se domnívám, že jsme byli Pražanům rovnocenným soupeřem, hodně jsme je potrápili a klidně to mohlo být třeba 1:1 nebo 2:1 pro nás.

Šance jste měli hlavně za stavu 1:0. Radek Korba hlavičkoval ve 49. minutě nad a vy jste v 83. minutě neproměnil samostatný nájezd…
Hm, bohužel. (vzdychne)

Co tam bylo špatně?
Že jsem chtěl kopat šajtlí. To bylo asi nejvíc špatně, co rozhodlo. Měl jsem to kopnout pravou placírkou okolo gólmana a byl by to jasný gól. Jenže já už byl tak vyčerpaný, že jsem to chtěl kopnout jakkoliv a zrovna mi to vyšlo do kroku na tu šajtli. Strašně si to vyčítám, jsem z toho zklamaný.

Síly hrály při zakončení asi velkou roli, že? Přece jen byl už závěr duelu a vy jste se proti prvoligovému týmu vydali.
Přesně tak. Byl to sprint zhruba od půlky hřiště, kde jsem si udělal náběh. Ani nevím, kdo mi to tam dával, ale šel jsem úplně sám. Už mi fakt docházely síly a jediné, co jsem chtěl, bylo trefit balon a dát to do brány, ale úplně mi to sjelo a šlo to vedle. Měl jsem určitě zvolit jiný typ zakončení.

Fotbalový MOL Cup: SK Převýšov - FK Dukla Praha.
Převýšov trápil prvoligistu, ale postup slavila Dukla

Cítili jste během utkání, že Dukla byla hratelná? Byť je mezi vámi je rozdíl dvou soutěží.
Výsledkově to mohlo dopadnout úplně jinak, ale po fotbalové stránce asi potvrdila, že se delší dobu pohybuje někde v prostředku tabulky první ligy. My jsme se spíš snažili, bojovali jsme, ale asi se jí fotbalově nemůžeme úplně rovnat.

Teď už musíte přepnout na těžký víkendový start ČFL na trávníku Králova Dvora. Jak byste chtěli vstoupit do sezony?
Před zápasem s Duklou jsme si říkali, že v sobotu nás čeká asi trochu důležitější zápas než pohár, který je takovou nadstavbou. Rozhodně chceme začít vítězně. Víme, že Králův Dvůr je hodně těžký soupeř, určitě jeden z těch těžších v soutěži. Ale my si na něj věříme. Myslím, že i na hřišti proti Dukle jsme potvrdili, že dokážeme hrát s kýmkoliv. Takže se budeme snažit tam získat tři body.

Hraje se už v sobotu dopoledne. Docela brzy po poháru, ne?
Od trenéra jsme dostali nařízeno, abychom si ve čtvrtek, kdy máme volno, udělali regeneraci po vlastní ose. Takže se budeme sami sobě věnovat na sto deset procent, abychom byli v sobotu dopoledne ready a podali dobrý výkon.