Krajský přebor

Vysoká n. L. - Úpice 2:0

Karel Vítek, trenér Vysoké: „Zaslouženě jsme vyhráli. Z naší strany to byl festival neproměněných šancí, neboť již ve 30. minutě to mohlo být 5:0. Pokud bychom dokázali být produktivnější, mohli jsme si i vylepšit skóre. Nebýt brankáře hostí, který podal výborný výkon, a naší neefektivity, tak by Úpice odjela s vyšší porážkou. Ta nás nakonec mohla potrestat, protože za stavu 1:0 dvakrát trefila brankovou konstrukci. Ovšem remíza by vzhledem k vývoji utkání byla nezasloužená."

Libčany Rychnov n. K. 3:1

Zdeněk Karanský, trenér Libčan: „V první půli byl aktivnější soupeř. Postupně jsme však přebírali iniciativu, která vyvrcholila šancí Kloudy. Krátce poté jsme dali Jiříkem vedoucí gól. S nástupem do druhé části nás soupeř zatlačil, což znamenalo srovnávací gól na 1:1. Následně jsme se dostali do našeho hráčského tempa, které přineslo vedoucí gól po křídelní akci a zakončení Kučery. Poté nás Rychnov zatlačil, ale bez efektu. Po našem výborně rozehraném rohu jsme dali pojistku na 3:1. Jedinou kaňkou je červená karta Jedličky, který bude chybět v důležitých zápasech."

L. Bělohrad Olympia HK 0:0

na penalty 6:5

František Bárta, sekretář Olympie: „Ve větrném počasí se hrál fyzicky náročný fotbal s minimem šancí. V závěrečném náporu jsme branku nedali. V penaltovém rozstřelu byli domácí o gól lepší."

Kratonohy N. Bydžov 1:0

Václav Pišta, trenér Kratonoh: „Utkání začalo opatrně bez větších šancí. Zápas ovlivnila 17. minuta, kdy jsme nezachytili míč ve středu hřiště, hosté poslali kolmou přihrávku do naší otevřené obrany a jejich hráč postupoval sám na gólmana. Faulem ho zastavil Semelka, za což byl vyloučen. Poté si hosté vypracovali dvě gólovky, které naštěstí neproměnili. My jsme se museli zatáhnout a spoléhat pouze na brejky. Přesto jsme si v první půli i v oslabení dokázali vytvořit dvě velmi nadějné příležitosti, které jsme nedokázali proměnit. V 45. minutě byl faulován ve vápně Nun a nařízenou penaltu proměnil bezpečně Dostál. Po změně stran soupeř sice držel míč častěji, ale do šance se dostal skrz naši zhuštěnou obranu jen jednou, když průnik Ševčíka zastavil včasným vyběhnutím Vaníček. Pojistku v podobě druhé branky mohl přidat Fidra, ale v dobré pozici přestřelil. V 66. minutě se poměr sil vyrovnal, když byl faulován Hamák a i hosté šli do deseti. Ve zbytku utkání se žádná šance nezrodila a tak tři body zůstaly v Kratonohách. Celý tým chválím za vynikající taktický výkon hlavně ve druhé půli."

Michal Stříž, trenér Nového Bydžova: „Vzhledem k vývoji utkání je pro nás výsledek zklamáním. Celý zápas jsme měli výraznou převahu, neproměnili celou řadu šancí a nakonec nedali ani jednu branku. Domácí skórovali z penalty a vítězství ubojovali, víc k tomu nebudu dodávat."

Chlumec - Slavia HK 0:2

Ladislav Heger, vedoucí mužstva Chlumce: „Utkání jsme si prohráli už v první půli, kdy jsme po penaltě a standardní situaci inkasovali dvě branky. Bohužel kdyby se tentokrát hrálo do rána, tak gól nedáme. Ze šesti vyložených šancí, které jsme měli na konci první a ve druhé části, musíme dát aspoň jeden gól. Možná by soupeř znervózněl a utkání by se vyvíjelo jinak."

Milan Krempa, vedoucí mužstva Slavie: „O vítězství jsme rozhodli v první půli, kdy jsme měli hru pod kontrolou a až teprve v závěru jsme pustili domácí do šance. Ti ji ovšem nevyužili. Ve druhé části jsme více chybovali v rozehrávce, ale díky bojovnosti a brankáři Maškovi jsme dokázali udržet čisté konto."

I. A TŘÍDA

Roudnice - Hořice 2:2

na penalty 4:3

Roudnice: Tomek Vlnas, Koblížek (80. Jan Krejcar), Brendl, Jakub Krejcar Bárta, Židík, Pejchal, Z. Bednář V. Bednář (72. Mikan), Kmoníček (84. Koudelka).

Vladislav Koudelka, trenér Roudnice: „Začátek utkání se nám nepovedl, neboť jsme dostali branku po standardní situaci. Soupeř byl do 20. minuty lepší. Po faulu na pronikajícího Vladimíra Bednáře se kopala penalta, kterou Zdeněk Bednář s přehledem proměnil. Druhý poločas jsme viděli oboustranně kvalitní utkání. Ujali jsme se vedení 2:1 po úniku Vládi Bednáře. Místo toho, abychom utkání rozhodli proměněním některé z našich šancí, tak jsme svým nedůrazem ve vápně darovali soupeři vyrovnání. Penaltová loterie se tentokrát přiklonila na naši stranu. Myslím si, že byl k vidění nadprůměrný fotbal I. A třídy."

Třebechovice - Častolovice 3:1

Třebechovice: Novotný Horák, Pokorný, D. Vích Čapek (54. Hruška), Lochman, Kolínek, T. Lukášek (74. M. Vích) Žaloudek (54. R. Bíl), M. Bíl, T. Krejcar.

Petr Silbernágl, trenér Třebechovic: „Zejména v první půli jsme předváděli fotbal, který se divákům musel líbit. Začali jsme aktivně, měli herní převahu a vynutili jsme si tlak, který byl korunován již v 5. minutě vedoucí brankou. Pak jsme zcela nepochopitelně přenechali na čtvrthodinu aktivitu hostujícím hráčům. Po tomto útlumu jsme opět začali hrát. Výsledkem byl nespočet gólovek a střel na branku soupeře, avšak s nulovým efektem. A tak zákonitě přišel trest v podobě vyrovnávací branky. Tím se soupeř dostal do hry a úspěšně vzdoroval ještě podstatou část druhé půle. Vítěznou branku vsítil hlavou Pokorný. Pojistku v podobě třetího gólu jsme s notnou dávkou štěstí přidali až v samém závěru utkání."

Kostelec n. O. - Kunčice 3:1

Kunčice: Chmelař Koza, J. Pechar, P. Pechar, Zounar Rohlíček (46. Brzek), Laštovička Kašprišin, A. Hůlka, Šulc Zákravský.

Petr Hypius, trenér Kunčic: „Za průtrže mrakem byli domácí lepší a zaslouženě zvítězili. Náš výkon byl velmi slabý, s hráči si to budeme muset vyříkat. Není možné utkání takto vypustit."

Třebeš - Vrchlabí 1:0

Třebeš: Heřman Kunc, Zbořil, Farkaš, Bielčík Zeman, Krykorka, Majer, Semerák (71. Pásler) Vlkanova (89. Kordač), Rychtár (82. Jankovský).

Petr Mrkvička, trenér Třebše: „Do utkání jsme šli s tím, že po dvou venkovních prohrách potřebujeme doma získat tři body. Začali jsme aktivně. Celý poločas jsme byli lepší, bohužel se opět ukázala naše hodně špatná koncovka. Vypracovali jsme si sedm velkých gólových příležitostí, z toho byly dvě penalty, ale gól jsme nebyli schopni vstřelit. Obraz hry se ve druhé půli nezměnil. Tři body nám vystřelil v 58. minutě Zbořil. Poté už jsme výbornou defenzivní činností vítězství ubránili. Opět se ukázalo, že do Třebše na fotbal se vyplatí jít, protože naše mladé mužstvo diváky určitě svým „výkonem" vždy zaujme. Nevím, o kolik jsem za první poločas zestárl."

Provodov - Nový HK 5:2

Nový Hradec: Sedláček Linder (73. Liebisch), Kotouček, Jindra, Hloušek Páter, Kolář, Jarotek, Bendig Vopálka, Olšák (73. Kaplan).

Martin Šmíd, vedoucí mužstva Nového Hradce: „Utkání alá Provodov jak má být. Sudí drobnou a pečlivou činností dokázali dotáhnout domácí, kam bylo potřeba. Tentokrát jsme rozhodně neměli prohrát. Utkání mohlo být velice dobré a první poločas to i tak vypadalo. Bohužel pak fotbal hlavně máváním pomezních sudích a zkušeným řízením hlavního rozhodčího nabral jednoznačný průběh. Z toho vyplynula červená či druhá žlutá (sudí to měnil jako na jarmarku) a branka na 3:2. Bohužel i nezvládnutí situace některými našimi hráči mělo na utkání vliv, i když byli varováni. Pak jen dohrát a pryč. Domácí už jednoznačně zápas kontrolovali. Je těžké, když hrajete do kopce…"

Černilov - B.Třemešná 2:2

na penalty 3:4

Černilov: Cejnar Šrámek, Zumr, Kráčmer, Schwarzer Hrtánek (71. Hlína), Štěnička, Charous, Šrámek M. Ježek Vacek (60. Benák).

Slavoj Horák, sekretář FK Černilov: „Hrálo se kvalitní utkání. V prvním poločase jsme ze čtyř jasných tutovek proměnili jedinou. Ve druhé půli soupeř přidal na důrazu a skóre otočil. Spravedlivou remízu jsme zachránili v 90. minutě. Penalty jsou loterie."(pt)