Prokázal, že může být spolehlivou jedničkou mezi tyčemi. Od podzimu ale šestadvacetiletý brankář Jiří Lindr kryje záda o šest let mladšímu Tomáši Koubkovi. Tak tomu bude i v úvodu jara, do něhož fotbalisté Hradce Králové vstoupí v pátek v Jihlavě. Lindr v lize odchytal 39 zápasů. V tréninku maká a věří, že se do branky zase vrátí.

Jste brankář, který má na to, aby byl jedničkou a oporou týmu, což jste v minulosti i dokázal. Nyní jste v roli dvojky.
Jsem gólman, který se netají tím, že chce chytat. Na druhou stranu respektuji fakt, že v úvodu podzimu jsem nastoupil ke dvěma utkáním a s Jabloncem jsem udělal chybu. Pak dostal šanci Tomáš a už ji nepustil. Tohle respektuji. Kdybych tu chybu neudělal, třeba bych chytal já. I na jaře začne Tomáš, což také naznačila příprava.

Podle znamení zvěrokruhu jste Lev, což jsou rodilí vůdci, silné osobnosti, které jsou rády v centru pozornosti. Platí to i o vás?
Myslím si, že ano. Navíc role gólmana k tomu člověka  i předurčuje a vyzývá, aby byl jakýmsi lídrem a určitou osobností v mužstvu.

Nyní jste z centra pozornosti a pozice jedničky vypadl. Trpí vaše „lví hrdost"?
Samozřejmě že každý je rád, když se o něm píše v dobrém. Dříve jsem byl v novinách častěji, teď  jsem zažil, že se o mně moc nepíše. To mi   nepřidá (smích).

Dokážete najít v této situaci pozitiva? Třeba, že vás to učí větší trpělivosti, vůli nevzdat se…
Souhlasím. Je to zkušenost pro další život – bojovat a nevzdat se.

Tomáš Koubek je perspektivní brankář, mluví se o něm, že Hradec by ho mohl výhodně zpeněžit. V tomhle má oproti vám výhodu. Pociťujete to někdy?
Předně si myslím, že je talentovaný a má schopnosti chytat ligu. Mluví se o něm, že by ho klub mohl dobře zpeněžit. Jistá výhoda to z jeho strany může být, ale on má vše podložené výkonností. Řeknu to takhle: Kdyby chytal špatně, tak nechytá.

Napadlo vás, že byste odešel na hostování jinam? Ačkoliv šéf klubu Richard Jukl prohlásil, že by vám druhou ligu nedoporučoval.
Myslím si, že tímhle bylo řečeno vše. Ředitel klubu chce, abychom zůstali ve dvojici s Tomášem, a ta možnost odejít podle mě tedy padla. Nedokážu odpovědět, jestli bych odešel jinam, hodně by záleželo na nabídce. Nicméně musím zdůraznit, že v Hradci jsem dlouho a jsem tady spokojený. A mám chuť se o místo v brance poprat.