Jenže na první scéně paběrkují. Malinský odehrál v Liberci jen dva poločasy, naposledy se představil v srpnu proti Spartě. Holeš se do sestavy Jablonce dostal až na poslední dva zápasy, odkopal nedávné duely s Brnem a Karvinou.

Votrokům by se protřelí krajní hráči hodili. Pravý bek Holeš i levé křídlo Malinský patřili mezi tahouny černobílého mužstva.

Pokračování tohoto vztahu však není na pořadu dne. „Vracet se nebudou,“ pronesl sportovní manažer Pavel Krmaš.

Podobně hovoří i zprávy ze severu.

„Tomáš je v Jablonci spokojený a Jablonec je spokojený s Tomášem. Určitě zůstane do konce sezony, kdy mu končí roční hostování. Pak se uvidí, jestli na něj klub využije opci,“ řekl Pavel Pillár, ředitel komunikace agentury Sport Invest, která Holeše zastupuje.

„Půl roku je krátká doba na adaptaci. Malina si v Liberci zvyká na něco úplně jiného. Navíc měl zdravotní problémy. Myslím, že na jaře se ukáže,“ prohlásil liberecký sportovní ředitel Jan Nezmar na Malinského adresu.

Pavel Krmaš.
Krmaš: „Zúžit kádr a najít osu"

Rovněž Holeše zbrzdily zdravotní lapálie, do Jablonce přišel s kondičním mankem po dlouhých potížích s kolenem. „Počítalo se s tím, že si místo v sestavě bude muset vybojovat, že to může chvíli trvat. Týmu se po pomalejším úvodu začalo dařit, pak je pro hráče náročnější, aby se dostal do sestavy. Nebyl důvod ji měnit. Teď už hrál dvakrát po sobě od začátku a rozhodně nezklamal,“ upozornil Pillár.

Tito ztracení synové se na východ Čech zkrátka jen tak nevrátí.