Vyšetření v nemocnici vyvrátilo u Radima Ottmara obavy z konce sezony, mezi tyče se ale pár týdnů nepostaví. Při zranění týmové dvojky Jiřího Lindra (zlomený prst) se tak Hradec Králové dostal do prekérní situace. Nejlepší dva gólmany má dlouhodobě na marodce.

Co teď?

Buď může jedničku udělat 
z talentovaného mládežnického reprezentanta Jana Stejskala, nebo do branky reinkarnovat trenéra gólmanů – veterána Karla Podhajského. Ostatně tuhle variantu bezprostředně po nedělním vítězném utkání se Znojmem připustil hlavní trenér Bohuslav Pilný.

„Nějak se rozhodneme, ale varianta s Karlem v bráně může být velmi reálná," pronesl.

Blížil se konec zápasu se Znojmem, trma vrma před hradeckou brankou, z nepřehledné situace vyšel Radim Ottmar jako vítěz s míčem 
v náručí, ale také s ošklivě poraněnou rukou od kopačky Pavla Krmaše. Ihned bylo jasné, že vyhrocené utkání dochytat nemůže. Místo něj šel na plac gólman juniorky Adam Ordelt, v hradecké hierarchii brankář číslo 4 nebo 5…

„Radimovo zranění vypadalo hodně hnusně. Ten letos asi dochytal," obával se nejhoršího záložník Tomáš Malinský.

Zprávy z nemocnice tak fatální nebyly. Ottmar nic zlomeného nemá, „jen" vykloubené prsty a otevřenou díru v ruce. „Dostane sádru. Tři, ale spíš čtyři týdny bude mimo," určil dobu absence druhý hradecký trenér Milan Frimmel.

Hradec už ve středu nastoupí 
v odvetném utkání MOL Cupu v Mladé Boleslavi (15), v neděli se pak v mnohem zásadnějším duelu představí ve Varnsdorfu. S kým ale v brance?

„Připravený je Karel Podhajský, což myslím naprosto vážně. Dáme ho do tréninku a uvidíme," hlásí Pilný.

Možná reálněji se jeví zřízení nové role pro Jana Stejskala, mládežnického reprezentanta, toho času na kvalifikačním turnaji s U19. „Budeme řešit, kdy se vrátí. Mladou Boleslav by mohl stihnout," nastiňuje Milan Frimmel.

Kdo mezi tyče? Jsou tři varianty
Jan Stejskal (19 let): Velký talent, člen reprezentace U19, která v úterý hraje s Rakouskem rozhodující zápas o postup na ME.  Zkušenosti z dospělého fotbalu sbírá v Převýšově. Před 14 dny odchytal čtvrtfinále MOL Cupu proti Mladé Boleslavi. Je mladý, ale sebevědomý.

Adam Ordelt (19 let): V tuhle chvíli zřejmě až jako opravdu nouzová varianta. Chybí mu věk, zkušenosti, s áčkem nikdy ani 
netrénoval.

Karel Podhajský (43 let): Bez přehánění gólmanská legenda „votroků", která dala profesionální kariéře sbohem před pěti lety. V klubu má na starost právě brankáře. Tři zápasy (257) mu chybějí, aby vyrovnal Zdeňka Votrubu, který za Hradec odchytal nejvíce ligových utkání (myšleno 1, 2. a 3. liga). Stále se udržuje v kondici, i ve svých letech by záskok jistě zvládl.