Už panuje drobnější nervozita z toho, jak dopadne nedělní domácí premiéra v ČFL?
Neřekl bych, že by panovala nějaká nervozita. S blížícím se začátkem trochu vážnosti samozřejmě přibývá, ale žádná velká nervozita není.

V mužstvu došlo k poměrně velké hráčské obměně. Stihli jste se sehrát?
Obměna týmu byla opravdu hodně velká, nehledě na to, že k nám v rámci farmy přicházejí i hráči z Hradce. Dá se tedy říct, že sehranost ještě zdaleka není ideální. Nicméně doufám, že se to bude každým kolem zlepšovat.

Odešel kanonýr Svoboda. Podařilo se přes léto alespoň částečně najít jeho nástupce?
To se nepodařilo a těžko se to ještě podaří. Ivoš dával opravdu hodně gólů, podobných fotbalistů na této úrovni moc neběhá. Budeme se to snažit nahradit týmově. Třeba některý z našich hráčů ulítne a dá větší počet gólů, ale věřím, že to rozložíme na více kluků. Každopádně doufám, že branky budeme dávat, ne že nám to tam padat nebude. I když v přípravě jsme trochu měli problémy s proměňováním šancí.

Museli jste po odchodu Svobody trochu pozměnit herní styl?
Ten měníme v návaznosti na to, kteří hráči přijdou z Hradce. Zkoušeli jsme různé systémy. Uvidíme, co to s námi udělá. Ve třetí lize je kvalita soupeřů větší.

Jak bude fungovat spolupráce s FC Hradec? Kdy se třeba dozvíte, kteří hráči by za vás měli v daném zápase hrát?
Zatím můžu říct, že to funguje naprosto výborně. Dva dny před zápasem vím, kdo by asi tak měl za nás jít hrát. Jedno jméno se pak třeba doplní den před utkáním. Vždycky si s hradeckými trenéry sedneme a řekneme si možnosti.

Bude vás od úvodu zdobit nováčkovský elán?
(pousměje se) Nad tím také přemýšlím. Nicméně mělo by to tak být, neboť moc kluků třetí nejvyšší soutěž ještě nehrálo. Pokud by nás elán zdobil, tak doufám, že nás jen tak neopustí.

Které týmy by mohly v ČFL hrát prim?
Určitě to budou celky, které máme hned na začátku sezony. Kvalitní budou Kunice, Chrudim, což je loňský vítěz. Ve třetím kole máme nejambicióznější Chomutov s Ivanem Horníkem. Tato mužstva budou nahoře, asi tam bude i Roudnice. Člověk si nevybere. Los nějak dvakrát řešit nebudeme, stejně musíme hrát s každým.

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Bohuslav Pilný (1973). Asistent: David Plašil (1974). Vedoucí mužstva: Pavel Pilař (1960). Masér: Manfred Sattler (1941). Kustod: Martin Pilař (1983). Sportovní manažer: Jiří Ryba (1946).

ZMĚNY V KÁDRU
Příchody: Hečko, Veselka (oba FC Hradec Králové), Knobloch (Nový Bydžov, naposledy Česká Lípa), Blažej (Nový Bydžov), Křelina (Polepy), Vácha (Velim) – vš. hostování, Urbanec (Nová Paka) – přestup.

Odchody: Semelka (Přelouč) – hostování, Kraus (Chlumec nad Cidlinou) – přestup, Svoboda (Cerekvice nad Loučnou, následně Svitavy), Breda, Pacák (oba FC Hradec Králové), Voženílek (Pardubice), Hruška (Meteor Praha), Havránek (Viktoria Žižkov) – všichni ukončili hostování.