Nuda na entou. Podruhé v řadě bez gólu a jen s jedním bodem. Navíc po výkonu, který snesl jen podprůměrné hodnocení. Fotbalisté Hradce Králové doma remizovali s trápícími se Českými Budějovicemi. Zase nedali branku, šancí si ani moc nevytvořili.

Temné okamžiky střídaly ty ještě temnější. Tohle platilo minimálně pro první poločas. Hradec byl mimo, nebyl schopný souvislejší kombinace, hráči šíleným způsobem odevzdávali balon v jednoduchým situacích.

České Budějovice? To samé…

Úvodní polovina zápasu nebyla pro fotbalové fajnšmekry, ale pouze pro otrlé. Jediným světlým bodem byl překvapivý pokus Šimáka, který z trestného kopu chtěl využít špatného postavení gólmana Ottmara, jenže jeho střela skončila na břevně.

„Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Chyběla nám agresivita a nasazení. Byli jsme strašně nepřesní, nedokázali jsme udržet míč," naříkal Milan Frimmel, jeden z dvojice hradeckých trenérů.

Po změně stran to sice také nebyla žádná sláva, ale méně nároční diváci jisté zlepšení vypozorovali. To se dostavilo hlavně s příchodem Jana Pázlera. Najednou se na hřišti přece jen začalo něco dít. Krmaš hlavičkoval těsně vedle. Súkenníkovu tutovku zmařil Křížek, následná dorážka Vaněčka by ale netrefila ani ragbyovou branku… Domácí v závěru tlačili, ale pokusy Mareše a Pázlera zlikvidoval Křížek.

„Škoda obrovských šancí Súkenníka a Krmaše. Mohli jsme vyhrát. Takhle spokojení nejsme," pravil Frimmel.

Rozpačitý byl i hostující kouč František Cipro. „Byl to průměrný zápas, kterému přihlížela tristní návštěva 1300 diváků. Hrála se tady liga. Co si vzpomínám, chodilo i 30 tisíc diváků. Když přijde na tenhle rozlehlý stadion tolik fanoušků, vypadá fotbal jako dnes. My jsme chtěli něco uhrát, a to se povedlo."

Hradec Králové - České Budějovice 0:0

Fakta – Rozhodčí: Dresler – Kubr, Boček. Žluté karty: 1:1 (Krmaš – Hric). Diváci: 1311.
FC Hradec Králové: Ottmar 5 – Holeš 4, Krmaš 4, Nosek 4, Mareš 5 – Černý 3 (58. Pázler), Janoušek 4 (75. Schwarz) – Malinský 3 (87. Zorvan), Vlkanova 3, Súkenník 3 – Vaněček 3. Trenéři: Frimmel a Pilný.
SK Dynamo České Budějovice: Křížek 7 – Dvořák 5, Hric 5, Hájovský 6, Funda 4 (76. Benát) – Hála 4, Karafiát 3 – Řezáč 4 (88. Vaněk), Šimák 6, Buchvaldek 3 (62. Pešek) – Jurdík 4. Trenér: Cipro.