Kdy a kolik branek jste nejvíce vstřelil v jednom střetnutí?
Před hodně dlouhou dobou jsem se dvakrát v zápase trefil, ale to bylo ještě v žácích. Od té doby jsem dal doslova pár branek. Vzhledem k tomu, že mým cílem je vstřelil aspoň jeden gól za dvě sezony, tak mám na dlouhou dobu splněno.

V jakém časovém sledu góly padly, a jak jste se při jednotlivých zásazích prosazoval?
První gól padl v 6. minutě po akci z levé strany, kdy centrovaný míč propadl až ke mně a z hranice penalty jsem z první prostřelil brankáře. Mnozí si oddechli, že jsem nepřekopl síť areálu. Následně v 36. minutě jsme zahrávali standardku z pravé strany, střílený centr přesně našel moji hlavu a já prodloužil míč do brány. Poslední gól padl na konci utkání v 82. minutě, kdy po rohu došlo k závaru před brankou a Drapy (L. Drapák) nebyl sobec, posunul míč na mě a já opět prostřelil gólmana. Tato trefa znamenala zároveň desítku a pro mě nečekaný příspěvek do kasy.

Hrajete na postu obránce. Měl jste v tomto zápase i další šance?
Kromě těchto tří šancí jsem se po rohu dostal ještě k jedné nebezpečné hlavičce, tu jsem však trestuhodně zahodil, nicméně i tak mě kluci našli a dopřáli mi hattrick.

Jaká atmosféra byla v kabině po prvním poločase, kdy jste vedli již 6:0?
V kabině byla uvolněná atmosféra. Chtěli jsme zápas brzy zlomit, abychom se netrápili a zahráli si fotbal, což se povedlo. Ale nechtěli jsme přestat hrát, ačkoliv soupeř působil odevzdaně. Chtěli jsme pro diváky přidat co nejvíce branek, hlavně žádnou neinkasovat a nepřivodit nějaké sebemenší drama.

A po utkání?
To už byla pohodička. Dosáhli jsme svého cíle a odčinili jsme tak zaváhání z předchozího kola, kdy jsme doma pouze remizovali s týmem Stěžer. Pak se šlo slavit - tak jako vždy po vyhraném zápase.

Přibližte svoji kariéru.
Celou svou kariéru působím v Třebši od nejmenších prcků až po muže, kde máme super partu a není třeba měnit dres.

Váš největší fotbalový zážitek?
Teď už bych snad mohl říci, že tento hattrick je můj největší zážitek, ale kromě toho si velmi cením dvojnásobného postupu s B týmem až do okresního přeboru a postupu s A týmem do B třídy.

Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Abych pravdu řekl, žádné velké fotbalové cíle nemám. Chtěl bych hrát s B týmem tak vysoko, jak to jen bude možné, a zároveň hrát pro radost a pro lidi, kterých do Třebše chodí čím dál více i na zápasy B týmu, za což jsme moc rádi.

Kam byste čtenáře pozval na fotbal o víkendu?
Čtenáře bych pozval samozřejmě k nám do Třebše, kde se hraje každý víkend spousta zajímavých zápasů, ze kterých samozřejmě musím vyzdvihnout duel našeho A týmu s Nepolisy, který je na programu v neděli. A samozřejmě také na naše další utkání v Červeněvsi (v sobotu), kde se budeme snažit urvat další body.

Lubomír Douděra