Byla to cílená likvidace. Noblesní čistá prácička. Hradec Králové rozebral Příbram až brutálně drsným způsobem. Vyhrál 2:0. Výsledek ale hrubě neodpovídá realitě. Skóre na straně „votroků" mělo být někde na úrovni pěti šesti branek.

Z výkonu Středočechů se jejím příznivcům muselo udělat šoufl. A nejen z toho. Příbram překonala ligový antirekord Lázní Bohdaneč ze sezony 1997/98. Po šesti kolech je bez bodu a bez vstřeleného gólu (skóre 0:12, Bohdaneč měla 1:13)…

LIGOVÉ JUBILEUM

To rodina „votroků" měla po utkání slavnostní náladu. Důvod? Jan Pázler, který se v základní sestavě objevil po měsíci čekání na lavičce, vstřelil 900. gól Hradce Králové v první lize! Po utkání navlékl připravený bílý dres se zakulacenou číslovkou a nechal se zvěčnit s nadšenými fanoušky.

Ale k zápasu. Kouč Bohuslav Pilný se poprvé v sezoně vyslal do utkání dva útočníky – Jana Pázlera a Libora Žondru. Byl to přímo geniální tah. V prvním poločase se dva kamarádi, kteří spolu mají nadstandardní vztah z angažmá ve Znojmě, sehrávali, v tom druhém rozjeli náramnou show. Žondra na vrcholu hradecké sestavy vyhrával kvanta soubojů, Pázler si zase uměl najít místo na zakončení.

První branku vstřelil po pasu Žondry na Trubače, kterého sice míč v tutové šanci neposlechl, ale kanonýr ho nekompromisně uklidil do sítě. Druhý gól mu dokonalou kolmicí přichystal Janoušek. Skórovat dvakrát mohl i Žondra, ale toho pokaždé neskutečně vychytal Hruška.

„Naši útočníci hráli výborně. Libor se ligu ještě učí hrát, ale dneska byl jednoznačně náš nejlepší hráč. Honza vyloženě těžil z jeho práce. Má čuch na góly, což jen potvrdil. Už 14 dní dopředu věděl, že nastoupí. Mohl se na to připravit a udělal to perfektně," liboval si Pilný.

Jeho tým hlavně v druhém poločase absolutně dominoval. Gólů mohl dát minimálně půltucet. S radostí ale bere i „chudou" výhru 2:0. Hradec má po šesti kolech devět bodů! „Ani jednou jsme nehráli doma, je to malý zázrak," vyhrkl nadšením Bohuslav Pilný.

Hradec Králové – Příbram 2:0
Fakta – branky: 57. a 66. Pázler. Rozhodčí: Marek – Nádvorník, Kubr. ŽK: Rezek, Laňka, Majtán, Krameš (Příbram). Diváci: 1216. Poločas: 0:0.
FC Hradec Králové: Ottmar 6 – Holeš 7, Chleboun 7, Plašil 6, Mudra 5 – Janoušek 7, Trubač 6 (84. Zorvan) – Martan 5 (82. M. Černý), Pázler 8 (77. P. Černý), Malinský 5 – Žondra 8. Trenéři: Frimmel a Pilný.
FK Příbram: Hruška 8 – Divíšek 5 (32. Ferrara), Tregler 2, Jiránek 3, Pecháček 3 – Pilík 2 (68. Mahmutovič, 80. Laňka), Rezek 3, Borek 3, Krameš 3 – Peltier 4, Majtán 2. Trenér: Rada.

Kouč Rada: Okna nelítala, je mi 58
S Petrem Radou bývá na tiskových konferencích sranda. Dovede trefně a vtipně glosovat otázky novinářů. Po trapasu, která jeho Příbram předvedla v Mladé Boleslavi v souboji s Hradcem Králové, měl ale k pětihvězdičkové náladě sakra daleko.
Pro vykreslení toho, co se na hřišti odehrávalo, postačí pár čísel: Střely
na branku 12:1 pro Hradec, mimo 7:2, rohy 8:3, 
šance 8:1…
„Druhý poločas byl hodně špatný," vysoukal Rada ze sebe poté, co přišel na tiskovku o pár minut později. „Nebylo to kvůli tomu, že by v kabině lítala okna. Přece jen už mi je 58 let… Musím se hlídat. Jen jsem hráčům něco řekl," prohlásil.
Příbram překonala antirekord Lázní Bohdaneč v nejhorším rozjezdu první ligy v historii. Nyní vlastní prvenství, o které nikdo nestojí., ona…
„Prohlubuje se, že jsme stále nevstřelili branku a čekáme na vítězství, ale taková je situace. Musíme se s tím vyrovnat. Bodový zisk i skóre je tristní, ale je tu dost zkušených hráčů, kteří mají něco za sebou a měli by se s tím vyrovnat," zadoufal Petr Rada.