Baník doma s Hradcem vyhrál pošesté za sebou a již patnáct let s ním v domácím prostředí neztratil ani bod.

Hradec na Bazalech vůbec nepůsobil jako tým bičovaný prohrami. V mezihře i finální fázi vypadal jistěji než soupeř, ale jeho kardinální slabinou byla koncovka. Zatímco Baník se první půlí celkově spíše protrápil, vyškolil soupeře z produktivity.

Ostrava udeřila z první příležitosti. Hosté nechali trestuhodně nekrytého Holzera ve vlastním vápně, a když si ho našel odražený balon po přetaženém Frydrychově centru, bylo dílo zkázy dokonáno. Mládežnický reprezentant levačkou nádherně míč umístil pod břevno.

Poslední tým ligy po gólu převzal aktivitu úplně. Shejbalova hlavička z malého vápna nebyla sice tvrdá, ale mířila k tyči a Pavlenka měl co dělat, aby ji vyškrábl. Nebezpečím zaváněl i další hlavičkový pokus Štípka, který však minul bránu.

Pavlenka si v 36. minutě neodpustil drobné zaváhání, když nezkrotil Dvořákův pokus, ale při jeho opakované ráně se vyznamenal a zabránil gólu. Štěstí hostům nebylo nakloněno a za tři minuty to platilo dvojnásob. Holzer byl opět na správném místě, parádně se opřel i do dalšího odraženého balonu a z hranice šestnáctky zavěsil podruhé.

Slušný výkon v poli Hradec znehodnotil zoufalou koncovku. Ještě před půlí se po velké skrumáži hosté natahovali alespoň po kontaktní brance, ale míč skončil půl metru vedle tyče. Dvořák záhy konečně našel svým pokusem síť, ale stál v ofsajdu a gól neplatil.

Kdyby v 53. minutě proměnil vyloženou šanci Frydrych, mohl být závěr formalitou. Domácího beka však vychytal Koubek a hostující střeleckou smůlu protrhl v 61. minutě zády k brance efektní patičkou Dvořák, který tak zúročil Čermákův průnik. Východočeši se na Bazalech radovali z gólu po dlouhých patnácti letech.

Hradec v touze po vyrovnání otevíral defenzívu domácím, kteří promarnili a nedotáhli několik brejků. Premiérového gólu se v 85. minutě mohl dočkat Šašinka, ale jeho hlavičku reflexivně vyrazil Koubek. I proto byl pro domácí závěr infarktový: Kulič lobem za obranu nachystal stoprocentní šanci Dvořákovi, jehož skákavou ránu však v poslední minutě nohou zlikvidoval Pavlenka.

FC Baník Ostrava – FC Hradec Králové 2:1 (2:0)

Fakta - branky: 22. a 39. Holzer – 61. Dvořák. Rozhodčí: Lerch – Mencl, Kubr. ŽK: 1:3 (Pavlenka – Koubek, A. Čermák, Halilovič). Diváci: 4086.
Ostrava: Pavlenka – Frydrych, Baránek, Stronati, Byrtus – Greguš, Šichor (46. Mensah) – Kukec (81. Kaša), Lindpere (66. J. Šašinka), Holzer – Narh. Trenér: Bernady.
Hradec Králové: T. Koubek – Holeš, Plašil, Rolko, P. Mareš (58. Vaněček) – Štípek, P. Černý, A. Čermák (86. Kulič), Shejbal (75. Chleboun) – P. Dvořák, Halilovič. Trenér: Pilný.