„Doteď jsme pouze dvoufázově trénovali. Pracujeme na kondici, abychom na tom byli v první lize dobře pohybově. Kluci jsou celkem unavení. Každý z hráčů proto odehraje jeden poločas," odtajnil plány trenér Luboš Prokopec, který zápasem se Spartou nehodlá stresovat sebe ani hráče. „Prioritou je dobrý výkon,  ne výsledek. Ten mě nezajímá."

V sobotu se „votroci" představí na turnaji v Benátkách nad Jizerou, kde se v semifinále utkají s Mladou Boleslaví (11.30). Dalšími účastníky jsou Jablonec a Bohemians.

„Votroci" začnou doma s Teplicemi

Hradec Králové - Prvoligový nováček z Hradce Králové už zná itinerář podzimní části Synot ligy. Na úvod v domácím prostředí přivítá Teplice (27. července), poté se představí v Brně a ve 3. kole přivítá  Mladou Boleslav. Duel se Spartou Praha, obhájcem titulu,  ho čeká v 8. kole na Letné.

Liga začne páteční předehrávkou 25. července. Nově se kola budou hrát jen od pátku do neděle, nepopulární pondělní termín byl zrušen.

„Nemá cenu spekulovat, zda začneme s tím nebo s oním soupeřem. Bereme to jako fakt a připravujeme se na sezonu tak, abychom ji zvládli,"  suše  okomentoval středeční los trenér „votroků" Luboš Prokopec.

Ani samotní fotbalisté hrací plán neřešili. „Těžký – lehký, já nevím. Je to los. Na Boleslav se těším stejně jako na Teplice, stejně jako na všechny zápasy," pronesl veterán Marek Kulič a v podobném duchu se vyjádřil i útočník Pavel Dvořák. „Uvidíme až po odehrání úvodu soutěže, jestli los byl pro nás příznivý."