Je to dobrá zpráva v časech porážek. Radim Ottmar, jednička v bráně hradeckých fotbalistů, zase ukázal, že jeho perfektní výkony v lize nejsou náhoda. Vyhrál takzvaný Souboj plejerů, což je marketingová akce, jež má fanouškům přiblížit hvězdy fotbalové ligy.

„Do Prahy jsem jel s nějakým cílem, a ten se mi podařilo splnit," usmál sepro klubový web.

Na akci vyrazil v úterý, jeho chvíle přišla v jedné ze čtyř disciplín. Při ní hráči pálili na gólmana z dvaceti metrů. „Byl to takový přímák beze zdi," popsal.

V konkurenci Romana Valeše z Jablonce a Filipa Rady z Dukly byl Ottmar nejúspěšnější. Za svá záda pustil pouze jeden jediný pokus z devíti. Proto se stal mistrem plejerů…

Co je vlastně Souboj plejerů?
Čtyři disciplíny má Souboj plejerů, který vymyslela Ligová fotbalová asociace, což je pořadatel první ligy.
Hráči soutěží v tvrdosti střelby, v přesnosti. „To jsou klasická břevínka," popisuje hradecký brankář Radim Ottmar.
Další jsou slalom na čas a kopy z dvaceti metrů na gólmana beze zdi. Právě v poslední disciplíně hradecká opora zaválela.

Akce Ligové fotbalové asociace však byla jen příjemnou vsuvkou mezi všedními starostmi. A ty Hradec rozhodně má. Mužstvo vstoupilo do jarní části ligy špatně - prohrálo doma s Duklou i v Jihlavě. Ottmar byl pokořen celkem pětkrát. To není dobré číslo.

„První dva dny po utkání v Jihlavě byly opravdu špatné. Trvalo to zhruba čtyřicet osm hodin, než jsme se s tím v kabině srovnali," přiznal Ottmar, že bylo na stadionu v Malšovicích po páteční prohře husto. „Trenér nám k situaci řekl poměrně důrazně několik vět. My se nemůžeme stále jenom chválit, musíme si říct i špatné věci. Těch tam bylo nyní hodně," doplnil a hned se upnul k sobotnímu duelu: „Před sebou máme ještě dost kol a my musíme jít do všeho plně soustředění. Teď máme v hlavě jedinou myšlenku, abychom následující zápas s Mladou Boleslavi zvládli."

To však nebude jednoduché. Marodka je pořád plná, navíc kvůli čtyřem žlutým kartám nenastoupí klíčový záložník Tomáš Malinský a kapitán Pavel Černý. Nemohou hrát také stopeři Roman Polom (ten je zraněný) s Lukášem Hůlkou, kteří v Hradci hostují právě z Boleslavi.

„Utkání bude hodně náročné. Hlavně po těchto dvou neúspěšných zápasech to bude hodně důležité. Věřím tomu, že se připravíme, a na Boleslav vlétneme," slíbil Ottmar.