Dvůr Králové n. L. –  Ústí n. O. 1:2

Čeněk Celler, trenér TJ Dvůr Králové: „Když nedáme góly, nemůžeme myslet na vítězství. Prohrát jsme si nezasloužili, po většinu utkání jsme byli lepším týmem. Hosté nás ale potrestali vysokou produktivitou. V závěru jsme přesto mohli vyrovnat. Škoda že nebyla potrestána hra rukou v hostující šestnáctce."

Jan Navrátil, trenér TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: „Do Dvora jsme jeli po sérii výher a chtěli jsme potvrdit dobrý výkon z domácího utkání proti Letohradu. Jsem rád, že i přesto, že jsme nebyli úplně kompaktní při řešení obranné fáze a neproměnili jsme další šance, odvezli si ze Dvora výhru. Pochvalu zaslouží brankář Krátký, který nás podržel dobrými zákroky. Musíme zapracovat na zlepšení komunikace a rychlosti reakce v herních situacích."

Svitavy – Náchod 0:1

Pavel Holý, vedoucí mužstva TJ Svitavy: „Zklamali jsme. Nedokázali jsme překonat soupeřovu defenzivu, naše snaha byla marná a hosté vydrželi s jednou vstřelenou brankou až do konce. Přitom to bylo v našich silách, ale už třetí zápas v řadě se nám nedaří, jsme neefektivní, tým si přestává věřit a na jeho projevu to je patrné. Nemáme se na co vymlouvat – nedáváme góly, takže nemůžeme uspět."

Jiří Kuneš, trenér FK Náchod: „Dnes to bylo o bojovnosti a o přístupu k utkání. Hra postrádala fotbalovost. Naše vítězství bylo vydřené a o to více si toho můžeme cenit."

Holice – Nová Paka 0:2

Jiří Tesař, trenér SK Holice: „Prvních patnáct minut patřilo soupeři. Pak jsme iniciativu převzali my. Poločasový výsledek mohl být klidně v náš prospěch, ale gólu jsme se opět nedočkali. Druhá půle nebyla o nic lepší. Celkově hra neměla vůbec kvalitu divize. Na obou stranách byla spousta chyb. Šťastnějším týmem byla Nová Paka. Dvě standardky, rovná se dva góly."

Josef Hloušek, trenér 1. FK Nová Paka: „Věděli jsme, že utkání nebude jednoduché. První poločas z naší strany nebyl v pořádku, podržel nás brankář Kanaval. Po změně stran už to bylo lepší a o našem vítězství rozhodly standardky Bažíka. Za tři body na hřišti soupeře jsem nesmírně rád. Už ve středu nás čeká nařízená dohrávka se Sokolem Lhota pod Libčany."

Pardubice B – Kutná Hora 3:0

Jaroslav Míchal, trenér FK Pardubice B: „Před utkáním jsme se soupeře trochu obávali, vzhledem k jeho postavení v tabulce. Nakonec to ale byly jediné obavy v nedělním dopoledni. Konečně jsme se doma prosadili kvalitou jednotlivých hráčů a celkově týmového výkonu. Dobře nám fungovala defenziva, ze které se nám dařilo přecházet do  útoku. Dali jsme tři pěkné branky, ale měli jsme i další šance, které jsme neproměnili. Navíc někteří hráči, kteří neměli v předchozí době optimální formu, se do ní v tomto zápase vrátili. Za solidní výkon chválím celý kolektiv. Věřím, že se ve zbývajících třech zápasech podzimu posuneme tam, kam kvalitou určitě patříme."

Lhota p. L. – Turnov 1:0

Josef Petera, trenér Lhoty pod Libčany: „V utkání pravdy o šest bodů při nás stáli všichni svatí, neboť hosté nastřelili třikrát tyč a jednou břevno. Nám se povedla těsně před poločasem křídelní akce a tečovaná střela Krátkého skončila v síti. To se ukázalo jako klíčové k zisku tří bodů. Na rozdíl od soupeře jsme branku vstřelit dokázali, a tak bereme alespoň z tohoto pohledu tři body zaslouženě. Byl jsem mile překvapen, jak se naši kluci vyrovnali s tvrdou, místy až zákeřnou hrou soupeře. Jeli jsme do devadesáté minuty na krev a odměna byla sladká. Máme před sebou anglický týden a musím říct, že začal velmi příjemně. Nejlepší na hřišti byla rozhodčí Kramlová. Smekám před touto ženou."

Dobrovice – Nový Bydžov 5:0

Miroslav Chalupa, trenér RMSK Cidlina Nový Bydžov: „V první půli jsme sehráli s domácími minimálně vyrovnanou partii. Zlomovým momentem byla 11. minuta, kdy jsme nejprve neproměnili pokutový kop a z následného protiútoku domácí vstřelili branku. Po zaváhání našeho gólmana se jim do poločasu podařilo získat dvoubrankové vedení. V druhém poločase nás zkušený soupeř k ničemu vážnějšímu nepustil a poté, co v 80. minutě vstřelil třetí branku, zbytek utkání jsme dohráli v hlubokém útlumu."

Letohrad – Jirny 0:1

Jaroslav Veselý, trenér FK OEZ Letohrad: „V prvním poločase jsme byli herně o něco lepším mužstvem, byli jsme i nebezpečnější. Je jen škoda, že se nám nepodařilo vstřelit branku. V tom druhém byl lepší a nebezpečnější soupeř. Jsem rád, že hráči splnili to, na čem jsme se před utkáním dohodli. Odešli jsme ze hřiště se vztyčenou hlavou. Všichni moji svěřenci mají můj velký respekt."

Hvězdy kola ČFL a divize C

1. Marcel Bažík (Nová Paka): Na holické hřiště vstoupil po hodině hry. V 62. minutě se ve skrumáži přimotal k míči po centru ze standardky a propasíroval ho do sítě. O deset minut později poslal cizelérsky míč z trestného kopu přes zeď mimo dosah gólmana.

2. Jakub Sklenář (Pardubice B): Na pohodové výhře nad Kutnou Horou se podílel dvěma zásahy. Skóre otevřel i uzavřel. Nejdříve dokončil akci dvojice Vencl – Janecký a poté zblízka nekompromisně poslal míč do šibenice. Navíc ještě trefil tyč.

3. Jakub Krátký (Ústí nad Orlicí): Jeho tým ve Dvoře Králové zdaleka nebyl lepším. Jenže v brance se mohl opřít o svého gólmana, na němž si vylámala zuby řada domácích střelců. Hlavně díky němu Ústí poskočilo na čtvrtou příčku.

Vítěz

Fotbalisté Pardubic B: Svěřenci Jaroslava Míchala se v domácím prostředí konečně probudili. Druhou Kutnou Horu jasně přehráli a svou převahu vyjádřili i brankově. Soupeř mohl být ještě rád, že inkasoval pouze třikrát.

Smolař

Fotbalisté Nového Bydžova: V 10. min. utkání v Dobrovici mohl jít tým kouče Chalupy do vedení, jenže Pavlásek neproměnil penaltu. Hned z protiútoku hosté lacino inkasovali. V dalším průběhu lovili míč ze své sítě ještě čtyřikrát.

Střelci

ČFL: 1. Holub (Chrudim) 7 branek; 2. – 4. Dvořák, Voltr (oba Převýšov), Vácha (Chrudim) všichni 3.

DIVIZE C: 1. Svoboda (Svitavy) 9 branek; 2. – 6. Hubička (Náchod), Kilevník (Dvůr Králové), Knápek, Kukla (oba Ústí n. O.), Sklenář (Pardubice B) 6.
Pozn.: Pouze hráči východočeských týmů.

Střípky z fotbalového víkendu

Před penaltou rozhodil pamětníka bundesligy

Pardubice – Chytil – nechytil… Ve druholigovém utkání Pardubice vs. HFK Olomouc byl v nastavení vyloučen Shejbal. Penaltě Kobylíka se rozhodl čelit stoper Tischler. A někdejšímu hráči bundesligového Bielefeldu brnkal na nervy. Nejdříve zkoušel dres po Shejbalovi, ale tomu neprošlo. Musel tak pro rozlišovák. Jenže jeho „vodnické" prsty v rukavicích nemohly triko pořádně navléci. Rozhodčí  byl nekompromisní. Rozlišovací dres musí být oblečen pořádně. Kobylík byl tak vykolejen, že penaltu kopl vedle.

Zvonilo to, zvonilo. Lhota měla štěstí

Lhota pod Libčany – O velkém štěstí mohou v uplynulém divizním kole mluvit fotbalisté Lhoty pod Libčany. Vždyť soupeř z Turnova trefil hned čtyřikrát brankovou konstrukci!   Poprvé se míč odrazil od břevna, v dalších třech případech od tyčí. Domácí rozhodli duel po krásné akci těsně před přestávkou, další stoprocentní příležitost promarnil ve druhém poločase Bednář.

Odložené zápasy

Divize: Nová Paka – Lhota pod Libčany (středa 7. 11., 14.00), Nový Bydžov – Pardubice B (středa 14. 11., 14.00), Mšeno – Dobrovice (sobota 24. 11., 10.15), Náchod – Dvůr Králové (sobota 24. 11., 13.30).