Byl jako myslivec, stále na čekané. Martin Nosek si zahrál první ligu za Hradec v této sezoně až nyní o víkendu, nastoupil do zápasu s Mladou Boleslaví a přispělk bezbrankové remíze.

Výsledek značí, že jako člen obrany, jeden ze stoperů, uspěl. Tým poprvé na jaře neinkasoval.

„Obranná fáze se zlepšila, už z toho důvodu, že jsme nedostali gól," pochvaloval si trenér Milan Frimmel.

„Já jsem do toho šel s tím, že nechceme dostat gól. Mužstvo opravdu bojovalo, my jsme gól nedostali a máme alespoň ten bodík, který bude mít svoji cenu," pronesl sám hráč.

Když hodnotil zápas, byl v situaci, kterou (skoro) nepamatuje. V postupové sezoně přitom patřil po bok kapitána Pavla Krmaše, s nímž tvořil stoperskou dvojici. Jenže Krmaš v létě skončil, dnes je sportovním manažerem klubu, a jakoby jeho odchod do důchodu padl i na Noska. Slovákovi nevyšla příprava, vypadl ze sestavy a na podzim neabsolvovalv lize ani minutu. Stejně tak v prvních dvou jarních kolech. Zpět mu pomohla zranění Tomáše Holeše, Romana Poloma a fakt, že Lukáš Hůlka hostuje v Hradci z Boleslavi, a tak nemohl nastoupit.

„Vzpomínal jsem na to, že to je asi osm, devět měsíců, co jsem dokonce naposledy hrál tady na Malšáku, když jsme postupovali do první ligy. Musel sem čekat, věřil jsem že to přijde,i když to bylo dlouhé," vyznal se Nosek.

„Kluci na šanci čekali opravdu hodně dlouho, přesto to zvládli dobře," chválil Frimmel. Vedle Noska po nějakém čase (i když výrazně kratším) dostal příležitost také pravý obránce Marek Krátký.

„Bylo to hodně o soubojích a jsem rád, že jsme to ustáli, ale ono to bylo o celém mužstvu, dozadu makali všichni," hodnotil Nosek.

Za jak dlouho přijde jeho další šance?