Jenže Libor Žondra dal první gól za Votroky až v pátek večer, kdy rozhodl v 7. kole druhé fotbalové ligy o výhře 2:1 nad nebezpečnou Vlašimí. „Žondris přišel do kabiny a hráči ho vytleskali,“ popsal hradecký kouč Karel Havlíček, co se dělo po utkání. A vlašimský trenér Petr Havlíček ocenil kolegův krok. Žondra totiž přišel na hřiště až během druhé půle, kdy Vlašim vedla. „Tenhle tah byl rozhodující,“ připustil host.

Bylo to tak, Hradec najednou získal na síle v osobních soubojích, v tom mu pomohla Žondrova urostlá figura. „Myslím, že když jsem nastoupil na hřiště, tak se trochu změnila taktika hry, a jsem rád, že trenérovi moje střídání vyšlo,“ usmál se útočník.

Hradci vlastně ani nic jiného nezbývalo. Vlašim byla lepší, rychlejší. Bylo potřeba zásadně otočit děním utkání. Proto přišla sázka na sílu. Oba góly pak padly po centrech. První dal kanonýr Jan Pázler, druhý právě Žondra.

„Ani skoro nevím jak, možná holení,“ vykládal. „Oni byli lepší a my jsme po většinu utkání tahali za kratší konec provazu. Pro nás šťastné vítězství, ale i taková se počítají,“ netajil.

Souhlasil i s názorem, že Vlašim byla nejsilnější celek, s nímž se Hradec zatím v sezoně popasoval: „Naprosto. Kluci tam jsou šikovní. Byli na tom lépe kombinačně. Jak říkám, šťatsné vítězství.“

Žondra k němu přispěl výrazně. Herně – především však prvním zásahem v hradeckém dresu. „Je pravda, že to bylo opravdu dlouhé. Padaly vtípky na moji adresu. Je to jenom fotbal, takže jsem si z toho nedělal velkou hlavu. Ale mrzelo mě to a jsem rád, že jsem to prolomil,“ přiznal. „Teď to bude gól za gólem. Ne, doufám, že to bude jen lepší,“ smál se.

Fotbalová Fortuna národní liga: FC Hradec Králové - FC Sellier & Bellot Vlašim.
Tápali. Přesto Votroci zvládli velký obrat

Ohlasy trenérů po zápase Hradec - Vlašim
Karel Havlíček, trenér Hradce Králové:
„Musím smeknout před soupeřem, který byl lepší, kombinačně silný, rychlý. Byl nejlepší soueř a nezasloužil si tady prohrát. Na konci nás podržel Ottmar několika zákroky, měli několik šancí. Pro Vlašim je výseldek krutý."

Petr Havlíček, trenér Vlašimi:
„Smaozřejmě, ten výsledek mě hodně mrzí, protože jsme do nějaké pětašedesáté minuty předváděli dobrou hru, výkon z naší strany byl dobrý. Po vstřelené brance se nám nepodařilo v útočné fázi zklidnit hru. Dopustili jsme naši pasivitu, pustili jme domácí do tlaku nakopávanými balony. Po vlastních chybách jsme dostali dva góly. I když jsme měli šance, nepdařilo se dát gól. Žondra? Oni museli něco změnit, tenhle tah byl rozhodující. A ten hráč je samozřejmě silný ve vzdušných soubojích. Míče po nákopech propadávaly na něj, nebyli jsme schopní je dohrát. Kvůli tomu nás Hradec zmáčknul.!"