V pátek večer (20.15) se na stadionu v Malšovicích představí ve 23. kole nejvyšší soutěže soupeř z nejtěžších, úřadující mistr z Plzně.

„Není důvod nepokusit se překvapit. Plzeň bude favoritem zápasu, ale my se musíme snažit bodovat v každém utkání. Doma už bychom měli konečně vyhrát," řekl záložník Daniel Trubač.

Mistr s novým trenérem

Ano, Viktoria si půjde pro tři body, nutně je potřebuje v boji o titul. Sice je stálena prvním místě tabulky, přesto o víkendu vyhodila po domácí remíze s Teplicemi trenéra Romana Pivarníka.

„I když Zlín je nahoře a má kvalitní mužstvo, Plzeň je zase o stupeň výš. Má velice kvalitní hráče, je silná v kombinaci, má kvalituv útočné fázi… I když na druhou stranu, i oni v posledních zápasech dotahovali výsledek v posledních minutách. Takže i s nimi jde hrát," pronesl trenér Bohuslav Pilný.

Je to tak, Telice vedly na západě Čech 2:0 ještě šest minut před koncem. Až poté je svalila plzeňská útočná mašina. „Je pravda, že v letošní sezoně není Viktoria tak dominantní. Na paty jim šlape Slavia, a ta utvořila takový tým, jaký utvořila. Ovšem Plzeň má deset bodů náskok na Spartu, což o nějaké dominanci zase svědčí," upozornil Pilný.

Přes tento fakt ale řídí mužstvo nová dvojice. Formálně je hlavním trenérem Zdeněk Bečka, někdejší úporný obránce Plzně. Hlavní slovo však bude mít podle všeho legenda Viktorie a ještě nedávno big boss týmu Pavel Horváth, jenž je papírově asistentem.

„Musíme jim jejich fotbal znepříjemnit a ne jít do zápasu jako tréninkový partner. Naopak, my musíme být co nejvíc agresivní, protivní, aby je fotbal bolel. Musí zjistit, že si do Hradce nepřijeli pro body v suchém triku," nabádal kouč Pilný.

Dá se čekat, že Horváth vsadí na staré matadory - Davida Limberského, Milana Petrželu či Marka Bakoše.Ti všichni v Hradci slavili na konci jara 2013 mistrovskou korunovaci.

Odjedou tentokrát ve špatné náladě?