Živanice – Pardubice B 0:0, penalty 5:4

Martin Pulpit, trenér TJ Sokol Živanice: „Utkání bych rozdělil na dva poločasy. V prvním jsem byl hrubě nespokojen s přístupem některých hráčů. Dal jsem jim šanci, protože v Pardubicích s fotbalem začínali a v Živanicích jsou na hostování. Mám na mysli Poláka a Kakrdu. Spokojen jsem byl až s druhým poločasem, kdy se nám povedla střídání. Gorol, Trupl i Hlouš naší hru oživili. Dostali jsme soupeře pod obrovský tlak. Vypracovali jsme si spoustu šancí, bohužel jsme je neproměnili. Tentokráte jsme si tři body nezasloužili."

Pavel Němeček, hrající trenér FK Pardubice B: „Stál proti nám kvalitní soupeř a každý bod je pro nás dobrý. Jednalo se  o utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme byli aktivnější, agresivnější a dařila se nám kombinace. Vše vyústilo chytře zahranou standardní situací, která skončila vedoucím gólem. Postupem času iniciativu přebral domácí tým. Dostal nás pod tlak a my jsme začali hrát příliš bojácně. Po vyloučení našeho hráče jsme se již jen bránili. "

Týniště – Vysoké Mýto 0:3

Radek Hrubý,trenér SK Týniště nad Orlicí: „Pro nás to bylo velmi důležité utkání, které jsme však nakonec vůbec nezvládli. Od úvodních minut se nám hra nedařila. Z naší strany chybělo mnohem více pohybu a nemohli jsme se absolutně dostat do hry. O výsledku rozhodl úvodní inkasovaný gól, kdy jsme nechali odcentrovat hráče a dalšího nedokázali pokrýt. Potom přišla penalta, která byla minimálně hodně přísná a v dalším průběhu už jsme to pak měli těžké. Porážka je samozřejmě velmi nepříjemná, musíme se s ní vyrovnat a bojovat dál."

Roman Oliva, trenér SK Vysoké Mýto: „Do utkání jsme vstoupili dobře a v první půli jsme zápas de facto rozhodli. Po přestávce jsme to jen potvrdili, že jsme měli zápas od začátku až do konce pod kontrolou."

Dvůr Králové – Trutnov 2:1

Milan Ujec, trenér TJ Dvůr Králové: „Těžké utkání. První poločas byl vyrovnaný, ve druhém jsme byli o něco lepší a hlavně aktivnější. To bylo dané průběhem utkání, protože jsme v prvním poločase dostali gól po naší hrubé chybě, takže jsme se museli tlačit dopředu. Museli jsme donutit obranu Trutnova k chybám, což se nám nakonec podařilo a v nervózním závěru jsme ten výsledek dokázali udržet. Pořád jsme ale v situaci, že musíme vyhrávat, takže nesmíme usnout na vavřínech."

Miloš Dvořák, trenér MFK Trutnov: „Ve druhém poločase jsme dostali velmi brzy gól po standardní situaci, i když ještě o přestávce jsem na to hráče upozorňoval. Byla to škoda, protože jsme domácí dostali trošku nahoru. První poločas jsme měli pod kontrolou, herně jsme byli lepší. Dvůr se hledal a zlobil jen po standardkách. Zápas byl hodně otevřený, snažili jsme se hrát, kombinovat, ale bohužel jsme si vytvořili málo šancí."

Č. Třebová –  Č. Brod  1:1, penalty 4:3

Petr Pražák, trenér FK Česká Třebová: „Soupeř potvrzoval své individuální kvality a kdykoliv se dostal i přes naši dobrou defenzivní činnost do pokutového území, byl velice nebezpečný. Nutno říci, že na začátku druhého poločasu při nás za stavu nula jedna stálo štěstí, kdy soupeř po hezké kombinaci nastřelil břevno. Postupem času jsme se začali více tlačit do ofenzivy. V 74. minutě jsme začali hrát na riziko, což vyústilo ve vyrovnávací branku. V penaltovém rozstřelu jsme po dlouhé době byli úspěšnější."

Jablonec n. J. – Letohrad 2:3

František Dvořák, trenér FK Letohrad: „Prvních dvacet minut pro nás bylo doslova snových. Z prvních tří šancí jsme byli stoprocentní a lacino se dostali do vedení. Po tomto úvodu jsme ale přenechali iniciativu domácím, vyklidili pole, hráli pasivně a až do konce utkání jsme se obávali o výsledek. Jsme velice rádi za body dosažené v tomto utkání, i když hra rozhodně nebyla ideální."

Benátky – Ústí n. O. 1:0

Vladimír Chudý, trenér Jiskry Ústí nad Orlicí: „Odehráli jsme opět velmi vyrovnané utkání s druhým celkem tabulky, bohužel opět jsme na body nedosáhli. Soupeř byl v první půli aktivnější a měl více míč ve svém držení. Vypracoval si jednu gólovou příležitost, kterou výborně zneškodnil náš brankář Jakub Krátký. Jinak naše obrana pracovala bez chybně a do vícero šancí soupeře nepustila. Ve druhém poločase bylo utkání vyrovnané a s postupujícím časem se nám dařilo soupeře přehrávat. K naší smůle jsme v 74. minutě nedokázali odehrát jednoduchý nákop a po sérii odražených míčů se podařilo soupeři vstřelit vedoucí branku. My jsme svoje gólové příležitosti nedokázali využít, a tak jsme podruhé za sebou prohráli těsně nula jedna."

Turnov – Náchod 2:0

Jan Míl, trenér FK Náchod: „Do defenzívy mužstvo pracuje docela dobře, ale v přechodové a útočné fázi nám chybí klid, přesnost a mnohdy i rychlost. Výrazně posílení domácí tak nakonec utkání zvládli a  vzhledem k vytvořeným šancím asi zaslouženě zvítězili. My jsme drželi naději na bodový zisk více než tři čtvrtiny zápasu, ale potom jsme nedokázali ubránit jednu standardní situaci a domácí kapitán a hrající trenér Petřík rozhodl o tom, že si tentokrát domů neodvezeme ani bod. Na vyrovnání už jsme síly neměli a navíc ještě jednou inkasovali."

Divize C

Hvězdy kola

1. Tomáš Kabourek (Letohrad): Stačilo mu 17 minut na hattrick. Ve dvou případech dokonale potrestal zaváhání obrany a při třetím gólu si udělal ze tří obránců „dobrý den".

2. Martin Hlouš (Živanice): Splácí důvěru. Trenér Pulpit ho vytáhl z hlinecké farmy a sem tam ho vyšle do boje. Proti rezervě mu kynul v 67. min. a po necelých dvou minutách Hlouš vyrovnal.

3. Stanislav Ježek (Dvůr Králové): Dvorský bojovník rok pro zranění nehrál, od jara už ale zase nosí kapitánskou pásku. V krkonošském derby svojí bojovností táhl spoluhráče za obratem a patřil k nejlepším. Po zápase si vychutnával ovace celé kabiny, jíž se nesl pokřik „Standa je skála".

Vítěz

Fotbalisté Dvora Králové: Podzimní trápení královédvorských fotbalistů je zapomenuto. Zatímco v prvním derby s Trutnovem prohrál Dvůr 0:5, v odvetě tým ukázal, jak velkou proměnou prošel.

Smolař

Fotbalisté Ústí nad Orlicí: Druhá porážka v řadě o gól a znovu ta jedna jediná chyba v utkání. Jednoduchý nákop obrana nedokázala odvrátit a několikrát odražený míč tak uklidil do sítě Korec.

Střelci

I. liga, FNL a ČFL: 1. Janda (SK Union 2013, ČFL) 10 branek; 2. Dvořák (FC Hradec, I. liga) 9; 3. – 4. Sedláček (Převýšov, ČFL), 
Kopecký (Chrudim, ČFL) oba 8; 5. Kopač (Převýšov, ČFL) 6.

DIVIZE C: 1. Kabourek (Letohrad) 10 branek; 2. Matějka (Trutnov) 7; 3. – 6. Souček (Ústí n. O.), Tichý (Letohrad), Mach (V. Mýto), Kejzlar (Trutnov) vš. 6.

Pozn.: Pouze hráči východočeských týmů.

Střípky z fotbalového víkendu

Třebová přibrzdila rozlet Českého Brodu

Česká Třebová - Už bylo na čase, aby někdo „šmiknul" Středočechy. Celek Českého Brodu do zápasu v České Třebové nepoznal hořkost porážky a patnáct bodů z pěti zápasů budilo velký respekt. Že by se to povedlo právě Třebovským, čekal vskutku málokdo. Ani samotné utkání tomu moc nenapovídalo, neboť hosté vedli a kdyby Musa proměnil alespoň jednu ze svých gólovek, mohlo být všechno jinak. Nakonec to „Třebováci" dokázali vlivem velké zarputilosti a nasazení, které předvedli po přestávce. Takhle se musí na celky, jež mají v kádru exligisty.

Týniště prodloužilo černou sérii proher

Týniště n. O. - Divizní fotbalisté Týniště nad Orlicí si porážkou ve východočeském derby s Vysokým Mýtem (0:3) notně zkomplikovali boj o záchranu. Skóre zápasu v Olšině otevřel v 16. minutě Štěpánek hlavičkou do šibenice, o třináct minut později zvýšil Konečný z penalty a účet podtrhl v 80. minutě střídající Sedlák. Svěřenci trenéra Radka Hrubého po výhrách v úvodních dvou jarních kolech vyšli počtvrté bodově naprázdno, devětkrát inkasovali a co je nejhorší – nevstřelili ani jeden gól. Přeruší černou sérii v sobotním domácím duelu s Dvorem Králové?

Jedna velká rodina nyní žije odděleně…

Pardubice - Rodinná sešlost a žák proti učiteli… Takhle nějak to vypadalo při střetu Živanic s pardubickou juniorkou. V kádrech se to hemží hráči, kteří prošli oběma kluby. V Živanicích působí hned osm kmenových hráčů FK Pardubice. Do hry zasáhli Buriánek, Polák, T. Kakrda, Janecký, Novotný. Na lavičce zůstal Čihař, zraněni jsou Tischler a D. Černík. Do známého prostředí se naopak vrátili Knobloch, Rydval a Klátil. A živanický soubor diriguje Martin Pulpit, který v minulosti vedl hrajícího kouče béčka Pavla Němečka.